Welke zorgverzekering voor studenten?

Welke zorgverzekering voor studenten?

Als student is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor zorgkosten. Maar welke zorgverzekering is nu het meest geschikt voor jou als student? In deze blog zullen we ingaan op de verschillende opties en waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering.

De zorgverzekering voor 18-jarigen

Wanneer je 18 jaar wordt, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor studenten. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering als 18-jarige? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de dekking van de zorgverzekering. Als student heb je waarschijnlijk niet veel zorgkosten en daarom is het verstandig om te kiezen voor een basisverzekering met een lage premie. Zo ben je wel verzekerd voor de belangrijkste zorg, maar betaal je niet te veel.

Een andere belangrijke factor is de hoogte van het eigen risico. Als student heb je vaak niet veel zorgkosten en daarom kan het voordelig zijn om te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit betekent wel dat je een hoger bedrag zelf moet betalen voordat de zorgverzekering vergoedingen uitkeert. Maar als je weinig zorgkosten maakt, kan dit uiteindelijk voordeliger zijn.

Een goedkope zorgverzekering voor studenten

Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Gelukkig zijn er speciale goedkope zorgverzekeringen voor studenten met een lage premie. Deze zorgverzekeringen zijn vaak gericht op jongeren en bieden een basisverzekering met een lage premie en een goede dekking. Ook zijn er vaak aanvullende verzekeringen speciaal voor studenten, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartsbehandelingen.

Daarnaast kan het verstandig zijn om te kijken naar collectieve zorgverzekeringen. Veel hogescholen en universiteiten bieden collectieve zorgverzekeringen aan voor hun studenten. Hierdoor krijg je korting op de premie en ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf een zorgverzekering afsluit.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Naast de premie en de dekking zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de contracten die de zorgverzekeraar heeft afgesloten met zorgverleners. Als je naar een zorgverlener gaat waar geen contract mee is, kan het zijn dat je een deel van de kosten zelf moet betalen.

Ook is het goed om te kijken naar de service en bereikbaarheid van de zorgverzekeraar. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het declareren van zorgkosten, is het fijn als je snel en goed geholpen wordt. Daarnaast kan het handig zijn om te kijken naar de mogelijkheid om online je zorgzaken te regelen, zoals het indienen van declaraties.

De juiste zorgverzekering voor jou als student

Er zijn dus verschillende zorgverzekeringen die geschikt zijn voor studenten. Het is belangrijk om goed te kijken naar je eigen situatie en zorgbehoeften voordat je een keuze maakt. Kijk naar de premie, de dekking en eventuele kortingen of collectieve verzekeringen. Zo vind je de juiste zorgverzekering die past bij jou als student.

De belangrijkste technieken die fysiotherapeuten gebruiken

De belangrijkste technieken die fysiotherapeuten gebruiken

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en wordt ingezet bij verschillende klachten en aandoeningen. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste technieken die fysiotherapeuten gebruiken? In deze blog zullen we hier dieper op ingaan.

Manuele therapie

Een veelgebruikte techniek binnen de fysiotherapie is manuele therapie. Hierbij wordt er door de fysiotherapeut gebruik gemaakt van specifieke handgrepen om gewrichten te mobiliseren en te manipuleren. Dit kan helpen bij klachten zoals nek- en rugpijn, maar ook bij gewrichtsproblemen in bijvoorbeeld de knie of schouder. Fysiotherapie veenendaal biedt ook manuele therapie aan, waarbij er speciale aandacht is voor de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen.

Oefentherapie

Een andere belangrijke techniek binnen de fysiotherapie is oefentherapie. Hierbij worden er specifieke oefeningen en bewegingen voorgeschreven om de spieren en gewrichten te versterken en te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van de mobiliteit. Fysiotherapie noord maakt ook gebruik van oefentherapie, waarbij er rekening wordt gehouden met de individuele situatie en doelen van de patiënt.

Andere technieken

Naast manuele therapie en oefentherapie zijn er nog vele andere technieken die fysiotherapeuten kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan massage, dry needling, medical taping en elektrotherapie. Welke techniek het meest geschikt is, hangt af van de klachten en de individuele situatie van de patiënt. De fysiotherapeut zal altijd een behandelplan op maat maken om zo de beste resultaten te behalen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat fysiotherapie niet alleen gericht is op het behandelen van klachten, maar ook op het voorkomen ervan. Door regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan en oefeningen te doen, kan de kans op blessures en klachten worden verkleind. Daarnaast kan fysiotherapie ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn.

Kortom, fysiotherapie is een veelzijdige behandelmethode met verschillende technieken die kunnen worden ingezet. Of het nu gaat om klachten aan de rug, nek, gewrichten of andere lichamelijke problemen, fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit. Dus als je last hebt van klachten, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij Fysiotherapie Veenendaal of Fysiotherapie Noord.

De magie van watersporten

De magie van watersporten

Watersporten zijn meer dan alleen recreatieve activiteiten op het water; ze zijn een bron van avontuur, ontspanning en de ultieme ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Of je nu surft op de golven, peddelt in een kajak, of evenwicht zoekt op een supboard, watersporten hebben een unieke aantrekkingskracht die mensen van alle leeftijden en achtergronden in hun ban houdt. In dit artikel duiken we in de magie van watersporten en ontdekken we waarom ze zo betoverend zijn.

Een wereld van mogelijkheden

Watersporten omvatten een diverse reeks activiteiten die de mogelijkheid bieden om van de natuurlijke schoonheid van het water te genieten. Van de sensatie van het surfen op hoge golven tot de rust van peddelen op een rustig meer, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de meest populaire watersporten:

Surfen

Surfen is een van de meest iconische watersporten, bekend om de sensatie van het vangen van de perfecte golf. Het vereist niet alleen vaardigheid en balans, maar ook een diepe connectie met de kracht van de oceaan.

Kajakken

Kajakken biedt een meer ontspannen en contemplatieve ervaring op het water. Je kunt peddelen op rustige meren, kabbelende rivieren of zelfs de wilde wateren van stroomversnellingen verkennen.

Suppen (Stand-Up Paddle-boarding)

Suppen heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn toegankelijkheid. Staand op een groot, stabiel board en gebruikmakend van een peddel, kun je rustig langs de kustlijn glijden of zelfs yoga beoefenen op het water. Neem eens een kijkje in de collectie van Watrflag om jouw ultieme SUP-board te vinden.

De magie van watersporten

Wat maakt watersporten zo magisch? Het antwoord ligt in de unieke verbinding tussen mens en natuur, de gevoelens van vrijheid en avontuur, en het gevoel van prestatie dat ze bieden. Watersporten dagen je uit en geven je de kans om de grenzen van je eigen kunnen te verkennen, terwijl je tegelijkertijd de schoonheid en sereniteit van het water kunt ervaren.

De connectie met de natuur

Watersporten brengen je in direct contact met de elementen. Het geluid van kabbelend water, de geur van de zeebries en de aanraking van de zon op je huid creëren een diepe en zintuiglijke ervaring die moeilijk elders te vinden is.

Avontuur en ontspanning

Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van een rustige dag op het water, watersporten biedt beide mogelijkheden. Je kunt de uitdaging van het vangen van golven aangaan of gewoon peddelen om te ontspannen en te reflecteren.

Presteren en groeien

Watersporten moedigen persoonlijke groei en prestatie aan. Het beheersen van de technieken en het overwinnen van de uitdagingen van je gekozen sport geeft een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen dat doorwerkt in andere aspecten van het leven.

Waterwear & Surfboards van Watrflag

Bij het beoefenen van watersporten is de juiste uitrusting van groot belang. Voor een veilige en comfortabele ervaring is het essentieel om de juiste kleding en apparatuur te hebben. Waterwear van Watrflag biedt hoogwaardige watersportkleding die je beschermt tegen de elementen en zorgt voor optimale prestaties.

Kortom, diverse watersporten bieden een ongeëvenaarde manier om de schoonheid van het water te omarmen, avontuur te beleven en persoonlijke groei te bevorderen. Of je nu een doorgewinterde surfer bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe hobby, de magie van watersporten zal je zeker in zijn greep houden. Dus trek je waterwear aan, pak je surfboard of peddel en ga op avontuur op het water!

Een Overvloedige Bron van Voedingsstoffen in de Oceaan

Een Overvloedige Bron van Voedingsstoffen in de Oceaan

Plankton, hoewel vaak onzichtbaar voor het menselijk oog, speelt een essentiële rol in de mariene ecosystemen en is een overvloedige bron van voedingsstoffen in de oceaan. Het bestaat uit kleine organismen zoals fytoplankton (plantaardig plankton) en zoöplankton (dierlijk plankton), die de basis vormen van het voedselweb in de oceanen. Deze microscopische wezens zijn van groot belang voor het mariene leven, maar wat minder bekend is, is dat plankton ook een waardevolle bron van voedingsstoffen is voor mensen. Wil je weten of de plankton van plnktn ook geschikt zijn voor jou? Lees dan de plnktn review van Fitter online

De Voedingswaarde van Plankton

Fytoplankton, dat voornamelijk bestaat uit algen, is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle fotosynthese op aarde. Dit betekent dat ze een belangrijke rol spelen bij het omzetten van kooldioxide in zuurstof, vergelijkbaar met bomen op het land. Wat betreft voedingsstoffen, zijn fytoplankton rijk aan essentiële vitaminen zoals vitamine A, C, D en B-vitamines, evenals mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium.

 

Daarnaast bevatten ze ook essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie. Deze voedingsstoffen maken plankton tot een krachtige voedselbron die de menselijke gezondheid ten goede kan komen.

 

Multivitamine: Een Handige Aanvulling op je Dieet

Hoewel plankton rijk is aan voedingsstoffen, is het niet direct een voedselbron die gemakkelijk in ons dieet kan worden opgenomen. Gelukkig zijn er alternatieven die ons kunnen voorzien van een breed scala aan voedingsstoffen, zoals multivitamine-supplementen. Een multivitamine is een supplement dat een mix van verschillende vitaminen en mineralen bevat die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Voordelen van Multivitaminen

Vul Voedingsgaten aan: Ondanks ons beste streven om een uitgebalanceerd dieet te volgen, kunnen er nog steeds tekorten in onze voeding voorkomen. Multivitamine-supplementen kunnen deze tekorten aanvullen en ons lichaam voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

 

Ondersteuning van de Immuniteit: Vitamine C en vitamine D, die vaak aanwezig zijn in multivitaminen, spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van ons immuunsysteem en helpen ons lichaam zich te verdedigen tegen infecties.

 

Verbeterde Energie en Vitaliteit: B-vitaminen in multivitaminen spelen een cruciale rol bij het vrijmaken van energie uit voedsel en kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verhogen van de vitaliteit.

 

Hart- en Hersengezondheid: Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor het bevorderen van een gezonde hart- en hersenfunctie, en veel multivitaminen bevatten deze essentiële vetzuren.

 

Een Gezonde Levensstijl Hand in Hand met Voedingssupplementen

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel multivitaminen voordelen bieden, ze geen vervanging zijn voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Voedingssupplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar ze kunnen geen ongezonde eetgewoonten of een gebrek aan lichaamsbeweging compenseren.

 

Daarom is het belangrijk om naast het gebruik van multivitaminen te streven naar een voedzaam dieet met een verscheidenheid aan groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Lichaamsbeweging en voldoende slaap zijn ook essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid en welzijn.

Plankton, als een overvloedige bron van voedingsstoffen in de oceaan, speelt een vitale rol in het mariene ecosysteem. Hoewel het moeilijk is om plankton rechtstreeks in onze voeding op te nemen, kunnen multivitamine-supplementen van Vitaily een handige en effectieve manier zijn om ons lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Door een gezonde levensstijl te combineren met voedingssupplementen, kunnen we de optimale gezondheid en welzijn bevorderen die ons in staat stelt om het leven ten volle te genieten.

Een Overvloedige Bron van Voedingsstoffen in de Oceaan

Een Overvloedige Bron van Voedingsstoffen in de Oceaan

Plankton, hoewel vaak onzichtbaar voor het menselijk oog, speelt een essentiële rol in de mariene ecosystemen en is een overvloedige bron van voedingsstoffen in de oceaan. Het bestaat uit kleine organismen zoals fytoplankton (plantaardig plankton) en zoöplankton (dierlijk plankton), die de basis vormen van het voedselweb in de oceanen. Deze microscopische wezens zijn van groot belang voor het mariene leven, maar wat minder bekend is, is dat plankton ook een waardevolle bron van voedingsstoffen is voor mensen. Wil je weten of de plankton van plnktn ook geschikt zijn voor jou? Lees dan de plnktn review van Fitter online

De Voedingswaarde van Plankton

Fytoplankton, dat voornamelijk bestaat uit algen, is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle fotosynthese op aarde. Dit betekent dat ze een belangrijke rol spelen bij het omzetten van kooldioxide in zuurstof, vergelijkbaar met bomen op het land. Wat betreft voedingsstoffen, zijn fytoplankton rijk aan essentiële vitaminen zoals vitamine A, C, D en B-vitamines, evenals mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium.

 

Daarnaast bevatten ze ook essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie. Deze voedingsstoffen maken plankton tot een krachtige voedselbron die de menselijke gezondheid ten goede kan komen.

 

Multivitamine: Een Handige Aanvulling op je Dieet

Hoewel plankton rijk is aan voedingsstoffen, is het niet direct een voedselbron die gemakkelijk in ons dieet kan worden opgenomen. Gelukkig zijn er alternatieven die ons kunnen voorzien van een breed scala aan voedingsstoffen, zoals multivitamine-supplementen. Een multivitamine is een supplement dat een mix van verschillende vitaminen en mineralen bevat die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Voordelen van Multivitaminen

Vul Voedingsgaten aan: Ondanks ons beste streven om een uitgebalanceerd dieet te volgen, kunnen er nog steeds tekorten in onze voeding voorkomen. Multivitamine-supplementen kunnen deze tekorten aanvullen en ons lichaam voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

 

Ondersteuning van de Immuniteit: Vitamine C en vitamine D, die vaak aanwezig zijn in multivitaminen, spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van ons immuunsysteem en helpen ons lichaam zich te verdedigen tegen infecties.

 

Verbeterde Energie en Vitaliteit: B-vitaminen in multivitaminen spelen een cruciale rol bij het vrijmaken van energie uit voedsel en kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verhogen van de vitaliteit.

 

Hart- en Hersengezondheid: Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor het bevorderen van een gezonde hart- en hersenfunctie, en veel multivitaminen bevatten deze essentiële vetzuren.

 

Een Gezonde Levensstijl Hand in Hand met Voedingssupplementen

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel multivitaminen voordelen bieden, ze geen vervanging zijn voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Voedingssupplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar ze kunnen geen ongezonde eetgewoonten of een gebrek aan lichaamsbeweging compenseren.

 

Daarom is het belangrijk om naast het gebruik van multivitaminen te streven naar een voedzaam dieet met een verscheidenheid aan groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Lichaamsbeweging en voldoende slaap zijn ook essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid en welzijn.

Plankton, als een overvloedige bron van voedingsstoffen in de oceaan, speelt een vitale rol in het mariene ecosysteem. Hoewel het moeilijk is om plankton rechtstreeks in onze voeding op te nemen, kunnen multivitamine-supplementen van Vitaily een handige en effectieve manier zijn om ons lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Door een gezonde levensstijl te combineren met voedingssupplementen, kunnen we de optimale gezondheid en welzijn bevorderen die ons in staat stelt om het leven ten volle te genieten.

TV-Gids: dit is het programma van de Champions League op dinsdag | Sportnieuws

De kwartfinales van de Champions League gaan beginnen! Chelsea neemt het dinsdagavond op tegen Borussia Dortmund in Londen. Er staat nog van alles op het spel, want in Duitsland werd het 1-0. Lees gauw verder voor het hele programma in de Champions League en om te zien op welke zender je Chelsea – Borussia Dortmund live kan volgen!

Programma Champions League

21.00 uur: Chelsea – Borussia Dortmund
21.00 uur: Benfica – Club Brugge

Ook Benfica – Club Brugge staat op het programma, maar gezien de 2-0-overwinning van Benfica lijkt die wedstrijd gelopen. Hoe anders is dat bij Chelsea tegen BvB. In Dortmund werd het 1-0 voor Borussia door een goal van Karim Adeyemi. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar de Duitsers waren wel een stuk effectiever: van hun 2 schoten op doel ging er 1 in, tegenover 8 om 0 van The Blues.

Waar Dortmund fantastisch draait met een gedeelde 1e plaats in de Bundesliga, zo slecht gaat het bij Chelsea. De ploeg van Graham Potter staat op een teleurstellende 10e plaats in de Premier League. De fans roepen dan ook al weken om het vertrek van Potter, die juist pas in september werd aangesteld na het ontslag van Thomas Tuchel. Zo snel kan het gaan in de voetbalwereld.

Welke zender Champions League

Chelsea – Dortmund begint om 21.00 uur en is live te volgen opRTL7 en Ziggo Sport Voetbal. De voorbeschouwing begint om 19.55 uur.  Om 21. 00 uur wordt er ook afgetrapt in Lissabon voor Benfica tegen Club. Die wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport Kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Griekse god Vangelis Pavlidis die scoort in Rome levert keizerlijke odd op bij TOTO | Sportnieuws

AZ staat dinsdagavond voor een loodzware heenwedstrijd in de Conference League tegen SS Lazio. Bij TOTO hebben ze wel een idee wie daar het best bij kan helpen. AZ kan de hulp van een Griekse god goed gebruiken tegen de Romeinen en die hebben ze ook in de vorm van topscorer Vangelis Pavlidis.


Maar kan Pavlidis ook scoren tegen de nummer 3 van de Serie A? SS Lazio is flink op dreef en werd tijdens de laatste speelronde de 2e ploeg die dit seizoen van het oppermachtige Napoli wist te winnen. Een goede generale dus voor het duel met AZ. Als het Lazio ook lukt om van de ploeg van trainer Pascal Jansen te winnen, dan pak je bij TOTO 1,71 keer je inzet! Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan veranderingen.

Pavlidis is op schot

AZ staat in de Eredivisie ook op de 3e plaats, maar heeft wel een echte topschutter in de ploeg. 11 keer knalde hij dit seizoen al raak in de Eredivisie en in de Conference League vond hij het net 5 keer. De echte test wacht hem nu dus tegen Lazio, een ploeg die nog maar 19 goals tegen kreeg in de competitie. Lukt het Vangelis Pavlidis wel om de Romeinse muur af te breken, dan keert TOTO maar liefst 4,5 keer je inzet uit.

Goede uitgangspositie

De Alkmaarders kennen tot nu toe een vrij zorgeloze campagne in de Conference League, maar met Lazio wacht ongetwijfeld de grootste test tot nu toe. Voor een overwinning van de Alkmaarders in Rome pak je een odd van 5,5 keer.

Benieuwd naar de andere bets die TOTO in petto heeft voor vanavond? Check ze dan hier!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

🎥 | United-fans woest op Weghorst na tikje op iconisch Liverpool-bord: ‘Onacceptabel gedrag’ | Sportnieuws

Spits van Manchester United Wout Weghorst heeft zich de woede van de fans op de hals gehaald met een actie voorafgaand aan het met 7-0 verloren duel met Liverpool afgelopen zondag. Hij gaf een tikje op het beroemde ‘This is Anfield’-bordje in de catacomben van het stadion van Liverpool.


Die actie viel niet lekker bij de fans van The Red Devils. Niet alleen vanwege de kansloze 7-0-nederlaag, maar ook omdat Liverpool de aartsrivaal is voor United. Het is alsof een speler van Feyenoord het Ajax-logo kust. Op Twitter roepen sommigen dan ook meteen om zijn vertrek. Een greep uit de reacties:

📸👀 | Juicechannel: ‘dit Zweedse model is de nieuwe liefde van Memphis Depay’ | Sportnieuws

Heeft Oranje-international Memphis Depay een nieuwe vlam? Hopelijk is de Atlético Madrid-aanvaller gelukkig in de liefde. Geluk op het battlefield of love betekent immers éxtra vleugels op het voetbalveld. Juicechannel meldde op Instagram dat de onlangs 29 jaar geworden baller zijn hart verloren heeft aan het Zweedse model Yasminé.


Volgens het kanaal werd Memphis, die een lange tijd een relatie had met Lori Harvey – dochter van komiek Steve Harvey – gespot met enkele, andere dames. Volgens het eerder genoemde kanaal kunnen alle andere namen de spreekwoordelijke prullenbak in en is de voetballer gelukkig met Yasminé.

Memphis’ nieuwe liefde

“De 2 zijn nu samen in Parijs”, aldus het medium op Instagram. Zowel Memphis als Yasminé deelden een foto vanuit de Franse hoofdstad, maar… op beide plaatjes was eenzelfde tapijt te zien. Daarbij was het niet de 1e keer dat het stel elkaar ‘ergens’ trof: “Bronnen meldden ons dat Yasminé ook aanwezig was op Memphis’ verjaardag.”

Het is niet bekend hoe de 2 elkaar precies hebben leren kennen. Yasminé, die vanuit onder meer Stockholm en Londen werkt, is 26 jaar oud en heeft ruim 40.000 volgers op Instagram:Buitenlands voetbal: Brentford wint derby, dubbelslag Dessers helpt Cremonese niet | Sportnieuws

Brentford heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Premier League tegen concurrent en stadsgenoot Fulham. De ploeg van manager Thomas Frank was na ruim 100 minuten competitievoetbal sterker dan Fulham: 3-2.


Dankzij goals van Ethan Pinnock (na 6 minuten) en Manor Solomon gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten. Na de pauze liet Ivan Toney de thuisfans juichen na een benutte penalty, waarna Mathias Jensen het verschil op 2 zette. Díe goal maakte Fulham-verdediger Kenny Tete (foto) niet meer mee: de Oranje-international werd kort daarvoor vervangen door Cédric Soares.

Oud-PSV’er Carlos Vinicius viel in en bepaalde met een late treffer – zijn 2e PL-goal in dienst van Fulham – de eindstand. Fulham staat na 26 gespeelde wedstrijden 7e met 39 punten. Brentford heeft 2 potjes minder gespeeld en heeft 38 punten, evenveel als nummer 8 Brighton.

Serie A

In Italië won Perr Schuurs met Torino het Hollandse onderonsje met mede-middenmoter Bologna, waar Jerdy Schouten in de basis stond en Joshua Zirkzee na de thee inviel. Torino-aanvaller Yann Karamoh maakte halverwege de 1e helft de enige treffer van het duel.

Rode lantaarndrager Cremonese leek aan de hand van Cyriel Dessers een punt veilig te stellen bij Sassuolo. Dankzij 2 goals van de Belg (nummer 4 en 5 in de Serie A) in de 2e helft werd een 2-0-achterstand – opgedaan in de 1e helft – na 83 minuten ongedaan gemaakt. De oud-spits van onder meer Feyenoord, Heracles, Utrecht en NAC leek een wedstrijdje met Sassuolo-middenvelder Armand Lauriente te houden over wie die MOTM-trofee mee naar huis mocht nemen.

De 24-jarige Lauriente opende immers de score en assisteerde Davide Frattesi bij de 2-0. In extra tijd stelde Nedim Bajrami – op aangeven van Lauriente, die daarmee dé man van de wedstrijd werd, de zege voor Sassuolo veilig.

LaLiga
Osasuna – Celta de Vigo 0-0