Brentford heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Premier League tegen concurrent en stadsgenoot Fulham. De ploeg van manager Thomas Frank was na ruim 100 minuten competitievoetbal sterker dan Fulham: 3-2.

Dankzij goals van Ethan Pinnock (na 6 minuten) en Manor Solomon gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten. Na de pauze liet Ivan Toney de thuisfans juichen na een benutte penalty, waarna Mathias Jensen het verschil op 2 zette. Díe goal maakte Fulham-verdediger Kenny Tete (foto) niet meer mee: de Oranje-international werd kort daarvoor vervangen door Cédric Soares.

Oud-PSV’er Carlos Vinicius viel in en bepaalde met een late treffer – zijn 2e PL-goal in dienst van Fulham – de eindstand. Fulham staat na 26 gespeelde wedstrijden 7e met 39 punten. Brentford heeft 2 potjes minder gespeeld en heeft 38 punten, evenveel als nummer 8 Brighton.

Serie A

In Italië won Perr Schuurs met Torino het Hollandse onderonsje met mede-middenmoter Bologna, waar Jerdy Schouten in de basis stond en Joshua Zirkzee na de thee inviel. Torino-aanvaller Yann Karamoh maakte halverwege de 1e helft de enige treffer van het duel.

Rode lantaarndrager Cremonese leek aan de hand van Cyriel Dessers een punt veilig te stellen bij Sassuolo. Dankzij 2 goals van de Belg (nummer 4 en 5 in de Serie A) in de 2e helft werd een 2-0-achterstand – opgedaan in de 1e helft – na 83 minuten ongedaan gemaakt. De oud-spits van onder meer Feyenoord, Heracles, Utrecht en NAC leek een wedstrijdje met Sassuolo-middenvelder Armand Lauriente te houden over wie die MOTM-trofee mee naar huis mocht nemen.

De 24-jarige Lauriente opende immers de score en assisteerde Davide Frattesi bij de 2-0. In extra tijd stelde Nedim Bajrami – op aangeven van Lauriente, die daarmee dé man van de wedstrijd werd, de zege voor Sassuolo veilig.