AC Milan is ook na 8 speelronden in de Serie A nog ongeslagen. De ploeg van trainer Stefano Piolo won zaterdagavond met de nodige moeite van Hellas Verona (3-2) en werd zo in ieder geval voor een dag koploper. Napoli, dat 1 punt minder heeft, speelt zondag thuis tegen Torino.

Milan heeft 22 punten uit 8 duels, Napoli leidt met de maximale score van 21 uit 7. Titelverdediger Inter volgt met 17 punten uit 8 duels.

2-0 achter bij rust

Na 1 helft leek Milan hetzelfde te overkomen als stadgenoot Internazionale, dat voor het eerst een competitieduel verloor, uit tegen Lazio. Hellas kende een goede start en leidde na 24 minuten met 2-0 in San Siro. Gianluca Caprari opende in de 7e minuut de score, gevolgd door een door Antonin Barak benutte strafschop.

Zlatan

Het toeval wilde dat Hellas in het vorige seizoen ook met 2-0 leidde in Milaan, zelfs na 19 minuten. Toen werd het nog 2-2 dankzij een late gelijkmaker van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed begon op de bank nadat hij ook de WK-kwalificatiewedstrijden van zijn land had moeten missen wegens achillespeesklachten. Hij zag Olivier Giroud in de 59e minuut de achterstand verkleinen en in de 76e minuut Franck Kessié vanaf de strafschopstip gelijk maken.

Ibrahimovic kwam er meteen na dat doelpunt in en binnen een minuut was het 3-2. Hellas-verdediger Koray Günter voelde blijkbaar de druk van de Zweed in zijn rug en schoot de bal uit een voorzet van Samu Castillejo in het eigen doel.

Bekijk hier de 1-0 en 2-0 van Hellas Verona: