Een nederlaag voor Suriname bij het debuut op de Gold Cup! In de Verenigde Staten was Jamaica met 2-0 te sterk. Zaterdag (02:30 uur Nederlandse tijd) krijgt Natio de kans tegen Costa Rica om de 1e punten op de Gold Cup te pakken.

Door Brian Vesseur

The Reggae Boyz kwamen al snel op voorsprong tegen Suriname. Na 5 minuten was het Shamar Nicholson van het Belgische Charleroi die de 1-0 maakte. Toepasselijk werd er een nummertje van Bob Marley door de speakers geknald.

Nog geen 2 minuten later kreeg Gleofilo Vlijter een megakans op de 1-1, maar zijn schot ging nét naast. De spits van Suriname is de enige basisspeler zonder verleden in de Nederlandse Eredivisie.

Op de volley!

Aan beide kanten waren er vervolgens aardige kansen. Het was Jamaica dat na 26 minuten spelen nogmaals scoorde. Bobby Reid maakte een prachtige goal, door de bal op de volley te nemen. Keeper Warner Hahn was kansloos op de inzet. Sheraldo Becker probeerde even later met een mooi afstandsschot de aansluitingstreffer te maken, maar de bal werd gestopt.

In de 2e helft had Suriname steeds meer de bal op de helft van Jamaica, maar tot écht grote kansen kwam Natio niet. Ook de nodige wissels aan Surinaamse zijde leverden geen aansluitingstreffer op.

Zo verliest Natio zijn 1e wedstrijd ooit op de Gold Cup. Tegen Costa Rica, en later tegen Guadeloupe, krijgt Suriname de kans om nog te scoren en punten te pakken. Er zijn in ieder geval nog kansen genoeg om door te gaan naar de knock-outfase van de Gold Cup.

Afwezigen

Om verschillende redenen heeft bondscoach Dean Gorré dit toernooi niet de beschikking over Mitchell te Vrede, Shaquille Pinas, Ramon Leeuwin, Tjaronn Chery en Myenty Abena.