Internazionale heeft de 1e plek van de Serie A overgenomen van AC Milan, dat zaterdag verrassend verloor bij laagvlieger Spezia Calcio (2-0). Inter won zondagavond in San Siro met 3-1 van Lazio en heeft nu 1 punt meer dan de stadgenoot.

Inter kwam halverwege de 1e helft op voorsprong. Lazio-verdediger Wesley Hoedt zette een perfecte tackle op de bal in, maar Lautaro Martínez ging onderuit en scheidsrechter Michael Fabbri kende (zonder de beelden te bekijken) een strafschop toe. Romelu Lukaku had geen medelijden met Lazio en schoot vanaf 11 meter overtuigend raak: 1-0. De 27-jarige spits uit België maakte kort voor rust ook nog de 2-0 en tekende daarmee voor de 300e goal in zijn loopbaan. Hij staat bij Inter al op 56 goals in 80 wedstrijden. Alleen voor de nationale ploeg van België (57 goals in 89 interlands) en Everton (87 goals in 166 duels) scoorde hij vaker.Spanning maar heel even terug
Gonzalo Escalante bracht de spanning terug in de 61e minuut de 2-1 te maken namens Lazio, maar dat was van korte duur. 3 minuten later was Lukaku opnieuw betrokken bij een goal. Nu was hij de aangever bij de 3-1 van zijn Argentijnse aanvalspartner Lautaro Martínez.Stand van zaken
Internazionale staat nu op 50 punten na 22 van de 38 speelrondes in Italië. Het team van Antonio Conte heeft een serieuze voorsprong op AS Roma (7 punten) en Juventus (8 punten), al heeft het team van Andrea Pirlo nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de 3 teams boven zich. Datzelfde geldt voor nummer 5 Napoli, dat zaterdagavond in Stadio Diego Armando Maradona met 1-0 won van het team van Matthijs de Ligt.