Niet fitnessen in de sportschool, maar juist fitness skaten wordt steeds populairder. Het is niet alleen heel erg leuk, maar blijkt ook nog eens supergezond te zijn voor je lichaam. Dus vergeet dat dure sportschoolabonnement maar en bind snel wat skates onder je voeten. Hieronder de beste voordelen op een rij waarom je fit wordt met roller skating. 

Train je in het zweet 

Wist je dat 30 minuten op skeelers gelijk staat aan een goede ronde hardlopen? Skeeleren is een cardiovasculaire sport, wat simpelweg inhoudt dat je je hardslag verhoogt tijdens deze inspanning. Hierdoor bouw je makkelijk een goede en betere conditie op. Tijdens 30 minuten rollen op skeelers kan je hartslag verhoogd worden tot wel 150 slagen per minuut. Dit is hetzelfde aantal slagen per minuut wat je krijgt als je een goede ronde gaat hardlopen. 

Heb je nog nooit op skeelers gestaan dan is het aan te raden om te beginnen op rolschaatsen. Doordat de wielen niet achter elkaar staan, maar twee aan twee is het makkelijker je evenwicht te behouden op rolschaatsen. Ook zijn rolschaatsen te krijgen in leukere retro kleuren en vormen wat net weer wat meer opvalt dan skeelers. 

Beter voor spieren en gewrichten 

Skeeleren en rolschaatsen zijn beter voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Je belast namelijk minder je spieren en gewrichten. Je maakt dezelfde vloeiende beweging als met hardlopen, alleen zonder de harde schokken van het neerkomen van je voet op de grond. De inspanning is dus zo goed als hetzelfde, alleen hoeven je gewrichten niet steeds de schokken op te vangen. Naast je gewrichten, train je met rolschaatsen en skeeleren ook een heel groot deel van je spieren. Studies tonen aan dat je wel meer dan 600 spieren gebruikt wanneer je op de skeelers staat. 

Ook je uithoudingsvermogen zal steeds beter worden naarmate je meer skeelert en/of rolschaatst. Je zult merken dat steeds verdere afstanden kunt gaan afleggen. Nu is het wel zo dat je voor langere afstanden beter skeelers kan gebruiken dan rolschaatsen. 

Gevoel van vrijheid

Naast alle gezondheidsvoordelen die skeelers en rolschaatsen met zich meebrengen, geeft het ook een gevoel van vrijheid en plezier. Je kan het doen wanneer het jou uitkomt en bepaalt zelf hoe ver je gaat. Met mooi weer kan je genieten van de zon en de omgeving, in plaats dat je binnen in een sportschool zit. Ook verminderen activiteiten die plezier geven je stresslevel in je lichaam. Dit komt ook weer ten goede van je gezondheid. Tot slot is skaten ook erg leuk om met andere mensen te doen. Dus verzamel wat gezellige vrienden en rol erop uit met je skeelers of rolschaatsen. Veel plezier!