LEKKER HOOR! De Nederlandse gemengde estafetteploeg heeft op de 4×100 meter wisselslag de bronzen medaille gepakt. Bij de WK langebaan in Boedapest eindigden Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Kira Toussaint en Marrit Steenbergen achter de Verenigde Staten en AustraliĆ« als 3e.


Toussaint (rugslag) startte als beste van het veld, waarbij de landen zelf uitmaken in welke volgorde ze hun zwemmers het water in sturen. In een bad met nog 2 vrouwen en 5 mannen kwam Toussaint als 8ste aan, waarna Kamminga (schoolslag) Nederland naar een 5e plaats zwom.

Puike prestatie

Vlinderslagspecialist Korstanje behield die positie voor het Nederlandse kwartet, waarna Steenbergen er een prima 100 meter vrije slag uitperste. Na de 1e 50 meter lag ze op een 4e plek waarna ze maar net tekort kwam voor de zilveren plak. Steenbergen tikte aan in 3.41,54, de Australische Shayna Jack in 3,41,34.

De 4 waren na afloop enorm blij. Toussaint rekende niet op een plak. “Ik heb heel hard gegild, het was echt fantastisch”, zei ze. “Plek 3, 4 en 5 zouden dicht bij elkaar liggen. Fantastisch, dit. We hebben het geflikt! Heel gaaf.”