Pernambuco is een van de 26 deelstaten van Brazilië. De vlag van Pernambuco (hoofdstad: Recife) bevat een kruis, ster en zon, maar ook een regenboog. Dus de quizvraag is: laat WK-host Qatar die vlag toe in zijn voetbalstadions? Het land HAAT regenbogen.


We nemen de proef op de som met een paar Braziliaanse fans die in Qatar zijn. Ze waren dinsdag bij het Lusail Stadium, waarin Saudi-Arabië won van Argentinië.

De Brazilianen hadden de vlag van Pernambuco zij bij zich. Een van hen was reporter Victor Pereira. Hij beweert dat WK-officials zijn vlag op de grond gooiden en erop stampten. Ook dwongen ze hem om de video die hij van het incident had gemaakt, van zijn telefoon te wissen. Omstanders filmden ondertussen ook.

LHBTI

“Ik tril nog””, schrijft Pereira. “Ik ben aangevallen door officials van Qatar. Ze dachten dat we een LHBTI-vlag bij ons hadden. Maar het is gewoon de vlag van Pernambuco.”

Toen hij uitlegde dat zijn vlag niks te maken heeft met LHBTI-rechten, kalmeerden de officials. “Ze zeiden dat ze een fout hadden gemaakt.”

.