En dat was dag 7 van het WK 2022 in Qatar! Met 4 duels tegelijk, en alle randzaken erbij, gebeurt er een hoop in het golfstaatje. Daarom is hier, om na te genieten en herinneringen op te halen, onze top 5 van zaterdag 26 november.


1 Het was de dag van de Grote Spelers. Lionel Messi bijvoorbeeld, die zijn land uit de penarie hielp. Argentinië heeft mede dankzij de goal van De Vlo nog alle kans op het bereiken van de 2e ronde.

Lees hier meer: Argentinië leeft nog na meeslepende zege op Mexico, mede dankzij Messi

2 Gelijk door naar een ander gezichtsbepalende speler van de laatste dik 10 jaar: Robert Lewandowski. De Pool maakte dan eindelijk zijn 1e WK-goal ooit. Het zou wrang zijn als Lewangoalski zijn loopbaan zou afsluiten zonder dit mee te hebben mogen gemaakt.

Check het hier: Eindelijk! Robert Lewandowski heeft zijn 1e goal op een WK te pakken

3 Mais oui, nog een andere superster: Kylian Mbappé. Hij maakte er 2 namens Frankrijk tegen Denemarken, toch een geduchte tegenstander. De Denen waren vorig jaar een halvefinalist bij het EK en plaatsten zich met groot gemak voor het WK. Maar tegen de snelheid en dribbels van Mbappé waren ze niet bestand.

Check: Betoverende Kylian Mbappé staat Deens sprookje niet toe: Frankrijk overtuigt

4 Luis Enrique is, je hebt het vast opgevangen, de schoonvader van Spanje-aanvaller Ferran Torres. En Enrique geniet wel van die rol, keer op keer maakt hij er grappen over.

Ditmaal deze: DIT wil Spanje-bondscoach niet zien na goal van Ferran Torres: ‘Dan gaat hij van het veld’

5 Zondag speelt België tegen Marokko. De Belgen waren de nummer 4 van het WK 2018. Beter dan dat gaat het niet worden, zo lijkt Kevin de Bruyne te denken.

Dit is zijn oordeel: Kevin De Bruyne over Belgische WK-droom: ‘Geen kans, we zijn te oud’