Daags na de verrassing van Saudi-Arabië op het WK werd er opnieuw gestunt. Japan strafte de lakse Duitsers af: 2-1. Spanje profiteerde in die poule en vermorzelde Costa Rica met 7-0. België deed het kalmpjes aan, maar won wet met minimale cijfers van Canada. In dezelfde groep deelden Kroatië en Marokko een punt. Maar wat viel er verder op tijdens dag 4?


Lees ook: De topscorerslijst van het WK

Verliezende Duitsers maken sterk statement

Duitsland verloor woensdagmiddag met 2-1 van Japan, maar toch zijn ze ook een beetje winnaar. De Duitsers maakten namelijk een enorm sterk statement tegen de FIFA en organiserend land Qatar

Zoals iedereen inmiddels wel weet, mogen teams in Qatar niet de OneLove-band met regenboogkleurtjes dragen. Dat vindt Duitsland niet oké en dus poseerden alle spelers op de teamfoto met hun hand voor de mond. ‘Die armband afpakken betekent voor ons hetzelfde als onze stem afpakken. We staan voor onze mening’, aldus de Duitsers.

Saudische verdediger vloog met privéjet naar Duitsland voor operatie

Terwijl zijn team- en landgenoten aan het feesten waren, lag of zat de Saudische Yasser Al Shahrani in een privéjet. Even daarvoor botste hij hard met keeper Mohammed Al Owais. Al Shahrani brak zijn jukbeen en kaak en liep een inwendige bloeding op. Hij moest met spoed geopereerd worden, dus leende de kroonprins van Saudi-Arabië even zijn privéjet aan hem. Lees hier verder.

Steven Bergwijn zet Klaassen in als woordvoerder

Davy Klaassen en Steven Bergwijn hadden woensdag mediadag namens Oranje, maar daar had laatstgenoemde niet heel veel zin in. Hij zette teamgenoot Klaassen in als woordvoerder: ‘Zelfde als Davy’. Bekijk de bizarre beelden hier.

‘Tieten-fan’ moest zijn nepborsten inleveren

Iedere Oranje-supporter kent ‘m wel, die ‘tieten-fan’. Bij iedere wedstrijd van het Nederlands elftal komt Harry Goudsblom met zijn opblaasborsten in beeld. Ook in Qatar was hij een ware attractie, maar Goudsblom is verminkt; hij heeft zijn borsten niet meer. “Toen kwam er ineens een overijverige agent die moeilijk begon te doen”, zei Goudsblom over het incident.

Zat VAR Pol van Boekel fout bij afkeuren Argentijnse goal?

Het WK heeft met Japan dus alweer een nieuwe stunt in huis, maar toch praten ze in Argentinië nog steeds over de nederlaag van dinsdag. Waarom? Omdat de Nederlandse VAR Pol van Boekel misschien een fout heeft gemaakt in die wedstrijd. Hij keurde de 2-0 van Lautaro Martínez af vanwege buitenspel, maar was dat wel zo? Er zijn twijfels en hier lees je waarom.