Op dag 2 van het WK 2022 kregen we het 2e, 3e en 4e duel van de in totaal 64 potjes voorgeschoteld. Engeland won van Iran met 6-2, Nederland versloeg Senegal met 2-0 en bij de VS tegen Wales werd het 1-1. Maar wat waren naast die duels en uitslagen de 5 opvallendste WK-momenten van dag 2?


Lees ook: Check hier meer over de huidige topscorer van het WK 2022

No love for OneLove

Zondagavond waren er al geruchten dat de FIFA en/of gastland Qatar de OneLove-aanvoerdersbanden niet pruimen die enkele (westerse) landen willen dragen.

En toen bleek dat het dragen van die band een gele prent op kan leveren, kozen onder meer Engeland, Nederland, Duitsland en Denemarken eieren voor hun Qatarese rials. Plots was er no love voor OneLove.

Check hier hoe dat ging: Geen enkele aanvoerder draagt OneLove-armband op WK, FIFA komt met oplossing

Andries Noppert, de Toren van Joure

Ook rondom Andries Noppert bleken de geruchten te kloppen: Oranje-bondscoach zette de Heerenveen-keeper inderdaad in de basis tegen Senegal. Het was sinds het WK 1978 niet meer gebeurd, dat een Nederlandse speler in Oranje debuteert op het WK. Wie dat was? Lees het hier!

Louis van Gaal rekordmeister

Door de zege van Nederland op Senegal (2-0) heeft Louis van Gaal 38 interlands gewonnen. Daardoor is hij de Nederlandse bondscoach met de meeste zeges ooit. Wel was er een trucje voor nodig om die teller op 38 uit te laten komen. Hoe dat zit leggen we hier uit.

Lange zit

Sommige WK-duels zijn sowieso al een lange zit, maar nu de blessuretijd op een andere manier wordt ‘berekend’, duurt het allemaal nog langer. Dat leverde maandag een recorddag op: de 4 helften met meeste blessuretijd waren allemaal deze maandag.

Qatar haat regenbogen

In Qatar willen ze dus geen OneLove-prullaria zien, en in het verlengde daarvan ook geen spullen met regenbogen. Zo werden er Nederlandse fans bij de ingang van het stadion tegengehouden, omdat ze regenboogbandjes droegen.

“Sommige supporters renden weg voor de beveiliging toen die in het stadion doorhadden dat zij regenboogkleuren in hun accessoires hadden”, kreeg Sportnieuws.nl te horen van een ooggetuige.

Op naar dag 3!