De 1e halve finale van het WK 2022 is gespeeld en het toernooi nadert het eindpunt. Wat waren op dinsdag 13 december 2022 de opvallendste gebeurtenissen in Qatar en spraakmakendste discussies back home?


1 Ten 1e natuurlijk de winst van Argentinië op Kroatie: 3-0. Dit ging voor de Argentijnen stukken soepeler dan in de kwartfinale tegen Nederland. De Kroaten waren de koningen van de come-back tot nu toe. Ditmaal bleek daar geen beginnen aan.

Zo ging de avond: Magische Messi leidt Argentinië naar WK-finale na spanningsloze zege op Kroatië

2 Man of the Match was Messi, en daar zullen weinigen het mee oneens zijn. De PSG-aanvaller heeft nu het hoogste aantal WK-duels op zijn naam staan. Dat record deelt hij wel met 1 iemand.

Wie? Lees dit: Lionel Messi is nu recordhouder qua WK-duels samen met deze Duitser

3 Even een flashbackje naar een interview dat Sportnieuws.nl onlangs had met de man die de Messi-statistieken bijhoudt, Ramon Min. Hij was dinsdag ook in de NOS-studio present. Om beter te begrijpen hoe bizar Messi’s prestaties zijn, check dan dit:

Dit is volgens Lionel Messi’s officiële statistiekenman zijn indrukwekkendste record

4 Ook in die NOS-studio present was Marco van Basten. Hij werd geconfronteerd met een uitspraak uit 2016, toen hij Hakim Ziyech een “domme jongen” noemde. Dat omdat de Drontenaar koos voor Marokko en niet voor Nederland qua interlandcarrière.

Hoe denkt Van Basten er nu over? Lees Marco van Basten noemde Hakim Ziyech in 2016 ‘domme jongen’ vanwege keus Marokko

5 Dinsdag stonden er in Qatar lange rijen met Marokko-fans. De Marokkaanse bond deelde namelijk 13.000 tickets uit voor de halve finale tegen Frankrijk! Er komt dus een rode wand in het stadion.

Hier is meer: Grijp je kans: Marokkaanse bond deelt 13.000 gratis tickets uit voor halve finale