Na maandag 28 november 2022 zit het WK eigenlijk op de helft: 32 van de 64 duels zijn gespeeld. Ook is het nu gedaan met 4 potjes per dag op 4 verschillende tijdstippen. Snikkend bespreken we de 5 opvallendste momenten van dag 8 van het WK 2022 in Qatar.


1 Toch nog een Ajax-speler die schittert op het WK! Helaas niet voor Oranje, maar wel voor Ghana, waar Mohammed Kudus in de 1e wedstrijd van het West-Afrikaanse land al positief opviel, en tegen Zuid-Korea 2 keer scoorde.

Lees het hier: Toch een Afrikaans land in de 8e finales? Ghana wint dankzij Kudus in goalfestijn van Zuid-Korea

2 Bij een ander West-Afrikaans land was er hommeles. Keeper André Onana werd uit de Kameroense selectie gezet. De exacte reden is nog onbekend, op de vage omschrijving “tactische meningsverschillen” na. Eerder dit jaar ging hij ook al op niet zo’n heel lekkere manier weg bij Ajax.

Check: Kameroense voetbalbond: ‘Onana tijdelijk geschorst om disciplinaire redenen’

3 Bij Portugal tegen Uruguay was er een durfal die het veld bestormde met een regenboogvlag en een shirt vol leuzen. We hopen voor de protesterende man dat hij er met een waarschuwing vanaf komt, nadat hij werd opgepakt door de stewards.

Hier zie je meer: 1e WK-protest is een feit: veldbestormer neemt regenboogvlag mee het veld op

4 In diezelfde wedstrijd hoopte Cristino Ronaldo zijn 9e WK-goal te maken. FIFA vond na een paar minuten de beelden te hebben bekeken, dat CR7 toch niet de inzet van Bruno Fernandes had geschampt. Hij kreeg de goal weer afgepakt.

Maar misschien raakte CR7 de bal met zijn haar! Bekijk hier wat beelden: ‘Hair of God’: raakte Cristiano Ronaldo de bal met zijn haar tegen Uruguay?

5 Tot slot stiekem al een vooruitblik op dinsdag 29 november, als Nederland in zijn laatste groepsduel speelt tegen Qatar. Oranje-bondscoach Louis van Gaal gaf maandag een persconferentie en was in een ontspannen bui, ondanks de zorgwekkende pot tegen Ecuador.

Memphis start, hintte hij, en er lijkt ook speeltijd (en dus een debuut) in te zitten voor Xavi Simons. Check: Hint Louis van Gaal op speeltijd voor Xavi Simons tegen Qatar? ‘Gezegd dat hij stap zou kunnen maken’