Engeland en Frankrijk staan tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK 2022! Op dag 15 wonnen zij allebei hun 8e finalewedstrijd. Frankrijk sloopte Polen, Engeland was Senegal de baas. Tussen het voetbalgeweld door gebeurde er nog genoeg geks en gestoords. We zetten een paar van die momenten op een rijtje.


1. Topscorer Giroud
Olivier Giroud scoorde een goaltje tegen Polen en werd daarmee topscorer aller tijden van Frankrijk. 1 goal meer dan Thierry Henry. De spits van AC Milan gaat misschien wel de boeken in als een van de meest underrated spitsen ooit.

2. Mbappé pakt record Pelé af

Heel lang lijkt Giroud die titel niet te houden, want Kylian Mbappé scoorde 2 keer tegen Polen en staat alweer op 5 treffers dit WK. Hij pakte het record van Pelé af, met meeste goals op een WK voor iemand jonger dan 24: 9 in totaal.

3. Rutte vs. Biden

Op Twitter zaten Mark Rutte en Joe Biden een beetje te grappen met elkaar, nadat Nederland zaterdagmiddag had gewonnen van de Verenigde Staten in de 8e finale. Biden bleek zelfs een woordje Nederlands te spreken. De president van de Verenigde Staten aast op revanche, volgend jaar op het WK voor vrouwen in Nieuw-Zeeland.

4. Verschrikkelijk nieuws voor Sterling
Vlak voor de wedstrijd tussen Engeland en Senegal werd bekend dat Raheem Sterling wegens privé-omstandigheden niet mee kon doen met de wedstrijd. Later bleek dat het huis van de aanvaller was leeggeroofd, terwijl zijn familie thuis was! Lager dan laag…

5. Harry Kane > Gary Lineker

Toch ook nog wat leuker nieuws van Engelse bodem. Harry Kane is sinds maandagavond de alltime-topscorer van Engeland op WK’s en EK’s. De teller op eindtoernooien staat nu op 11 treffers, 1 meer dan Gary Lineker.