Het WK vliegt voorbij, na vandaag zijn we alweer door de groepsfase heen en zaterdag beginnen de 8e finales. Ook op vrijdag 2 december was er weer een hoop spektakel en nieuws vanuit Qatar, hieronder lees je de 5 opvallendste momenten.


1. Zuid-Korea huilt van blijdschap, Uruguay van verdriet
Groep E maakte er donderdag een hele spannende ontknoping van, Groep H deed vrijdag ongeveer hetzelfde. Portugal en Uruguay leken af te stevenen op de laatste 16, maar Zuid-Korea gaf zich niet zomaar gewonnen.

In blessuretijd maakte Hee-Chan Hwang de 2-1 voor Korea en toen was er ineens dikke paniek bij Uruguay, dat de grote sterren al naar de kant had gehaald. De Zuid-Amerikanen moesten nog een goaltje maken, maar die viel niet. Dus ging Zuid-Korea door samen met Portugal. Tranen van vreugde bij Heung-min Son en tranen van verdriet bij Luis Suárez.

Lees ook: Uruguay wisselt zijn sterren te snel en komt goal tekort tegen Ghana: beide eruit op WK

Lees ook: Hee-Chan Hwang helpt strijdend Zuid-Korea laat langs Portugal én naar KO-fase

2. Wesley Sneijder propt Skybox weer vol

De oud-international is op snoepreisje in Qatar. Hij werd de voorbije week met een hoop modellen gespot in het stadion en vrijdag was het weer raak. Sneijdertje probeerde zich nog een beetje te verbergen op de IG-stories van de modellen, maar alle juicekanalen vonden hem snel.

Lees ook: Wesley Sneijder smokkelt weer model zijn WK-skybox in, maar is net niet sneaky genoeg

3. Vincent Aboubakar is de man

Brazilië had er vrij weinig zin in vrijdag, zij waren al zo goed als zeker van groepswinst. Tegen Kameroen leverden ze dan ook niet veel arbeid, het leek een soort trainingspotje. Net goed ook dus dat ze de deksel nog op de neus kregen in blessuretijd. Vincent Aboubakar scoorde en trok uit dolle vreugde z’n shirt uit. En dat is natuurlijk geel, maar die had hij al eentje. Dus kon hij met een big smile gaan douchen.

Lees ook: Kameroen stunt tegen schuifelend Brazilië: Aboubakar pakt rode kaart na winnende goal

4. Geen VAR meer in Al Janoub Stadium

Bij de wedstrijd tussen Japan en Kroatië in de 8e finale is geen VAR aanwezig (grapje). Dat is de schuld van Edinson Cavani. De Uruguayaan was zo boos dat hij na afloop het apparaat tegen de grond smeet. Rood kon hij er niet meer voor krijgen, aangezien het systeem ondersteboven lag.

Bekijk ook: Uruguay is WOEST na uitschakeling: Edinson Cavani gooit VAR-scherm omver

5. Jules van Dongen in Oranje?!

De Nederlandse darter Jules van Dongen woont al enige tijd in de Verenigde Staten. Voor hem is het zaterdag dus een speciale wedstrijd, al klopt zijn hart nog wel voor Oranje. “Als Nederland van de Verenigde Staten wint op het WK, draag ik dat hele toernooi in een oranje-pak. Dan zal ik een foto sturen!”, zei hij in gesprek met Sportnieuws.nl.

Lees ook: Deze Nederlands-Amerikaanse darter juicht voor Oranje: ‘Ik zie weinig tactiek bij VS’