Oliver Bierhoff is weg bij de Duitse voetbalbond DFB. De oud-voetballer was aldaar de voorbije jaren algemeen directeur. De 2 partijen kwam maandag tot dit besluit. Het doorlopende contract van Bierhoff werd vroegtijdig beëindigd vanwege het voor Duitsland dramatisch vrlopen WK in Qatar 2022.


Duitsland overleefde de groepsfase niet. Na onderling overleg besloten Bierhoff en de DFB uit elkaar te gaan. “De prestaties van onze mannen op de WK’s in Rusland en Qatar doen me pijn”, aldus Bierhoff. Hij was sinds 2018 directeur bij de bond. “Ik ga hier nu weg met de nodige zelfkritiek. We hebben de afgelopen 4 jaar niet kunnen bouwen op eerdere successen en onze supporters geen feest kunnen geven.”

Dag Oli

En dus heeft Bierhoff spijt. “Sommige beslissingen waarin wij geloofden, bleken niet juist. Ik neem dan ook mijn verantwoordelijkheid.” Duitsland overleefde de poule met Spanje, Japan en Costa Rica niet. Net als in 2018 kwam ‘Die Mannschaft’ niet verder dan de groepsfase.

Bierhoff was tot en met 2018 teammanager van het Duitse elftal. In 2014 werd Duitsland – met de voormalig spits als directeur – wereldkampioen in Brazilië. Naast het vertrek van Bierhoff is ook de positie van bondscoach Hansi Flick onzeker. DFB kondigde eerder al een crisisberaad met hem aan. Wordt ongetwijfeld vervolgd…