Nu begint het WK 2022 dan echt! Er komt vanaf dinsdag namelijk een periode aan met 4 groepswedstrijden per dag. Plamuur je agenda maar vol met voetbal, voetbal, voetbal en voetbal!


Topfavorieten Frankrijk en Argentinië komen in actie, en ook outsider Denemarken, vorig jaar nog halvefinalist bij het EK.

Welke wedstrijden worden op het WK 2022 gespeeld op dinsdag 22 november 2022?

Argentinië – Saoedi-Arabië
Op dinsdag 22 november begint de matchday om 11.00 met Argentinië – Saoedi-Arabië. Het laatste WK-kunstje van Lionel Messi (waarschijnlijk), die in 2014 de finale verloor, van Duitsland. Gaat-ie er gelijk een paar inleggen tegen de Saoedi’s?

Denemarken – Tunesië

Om 14.00 uur is het de beurt aan Denemarken (met Christian Eriksen, die bij het EK een hartaanval kreeg) tegen Tunesië. Gaan de Noord-Afrikanen na de nederlaag van Senegal tegen Oranje wel voor een Afrikaans succesje zorgen?

Mexico – Polen

Om 17.00 uur begint Mexico tegen Polen. Gaat Mexico eindelijk eens niet er in de 2e ronde uit, zoals altijd? Het land nam trouwens 3 Eredivisie-spelers mee naar Qatar. Polen herbergt een van ‘s werelds gevreesdste spitsen: Robert Lewandowski.

Frankrijk – Australië

Het toetje is Frankrijk tegen Australië om 20.00 uur. De regerend kampioen heeft nogal wat pech met blessures. Zo zal Karim Benzema, onlangs uitgeroepen tot Ballon d’Or-winnaar, niet meedoen bij Les Blues.

4 jaar terug troffen de 2 elkaar ook in de groepsfase. In een behoorlijk matige pot won Frankrijk met 2-1 (eigen goal van Aziz Behich).