Woensdag 23 november staan er weer heerlijke potjes op het programma op het WK 2022 in Qatar. Onze beide buurlanden België en Duitsland gaan hun avontuur starten, maar ook grootmacht Spanje. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui gaan ook aan hun WK-avontuur beginnen. Hier check jij welke wedstrijd op welk tijdstip is.


Wil je ook nog even terugkijken naar alles wat al geweest is? FIFA heeft hier een handig linkje naar een schema van elke dag. Gewoon je eigen voetbalagenda dus!

Deze wedstrijden worden er gespeeld op het WK 2022 in Qatar op woensdag 23 november

Marokko – Kroatië
Het bal wordt geopend om 11 uur door Ziyech en consorten. Zij zullen aftrappen in het Al Bayt Stadion tegen Kroatië, 4 jaar geleden nog finalist van het WK. De bondscoach zei dat Ziyech enorm geliefd is, en we weten allemaal wat hij kan als hij vertrouwen krijgt. Gaat hij los op dit WK?

Duitsland – Japan

Eerst is het de beurt aan onze oosterburen om in actie te komen. Zij trappen om 14:00 af. Met een mooie wisseling van jonge en oude spelers zijn zij een gevaarlijke outsider dit WK. De 1e wedstrijd zou geen grote moeite moeten opleveren tegen Japan. Maar dit WK heeft al laten zien dat het boordevol verrassingen zit. Zouden ze hebben gekeken naar Argentinië – Saoedi-Arabië?

Spanje – Costa Rica

1 van de titelfavorieten, Spanje, neemt het om 17:00 op tegen Costa Rica. Spanje heeft een enorm sterke selectie en iedereen heeft hoge verwachtingen van Spanje. Gaan zij die waarmaken en hun 1e wedstrijd van dit WK winnen? Ferran Torres is in ieder geval verzekerd van een basisplaats.

Lees ook: Jan Vertonghen op persconferentie: ‘Ik ben bang dat ik anders morgen niet op het veld sta’

België – Canada

Als laatste mogen onze zuiderburen het gaan opnemen tegen Canada. Om 20:00 sluiten zij de 4e WK-dag af. België hoopt gelijk korte metten te kunnen maken met Canada. Al is er toch veel kritiek op België, de selectie is al lang hetzelfde en begint ondertussen vrij oud te worden. Wie weet kunnen ze de critici de mond snoeren en verrassen.