Dinsdag gaat het WK 2022 verder met de 1e halve finale. Dus we hebben wat dagen de tijd om terug te blikken op het toernooi tot nu toe. Te beginnen met deze zaterdag 10 december 2022. Dit zijn onze 5 momenten van de dag!


1 Eerst nog een flashback naar vrijdag 9 december, toen Nederland ten onder ging tegen Argentinië. In de loop van zaterdag druppelden steeds meer opmerkelijke beelden binnen van die clash. Een scheldende en gebarende Messi, een obscene keeper, en ook een vuistslag van Steven Bergwijn.

Check het hier: BOTS! Bergwijn deelde DEZE rechtse directe uit bij hét opstootje tegen Argentinië

2 Oranje kwam rond 19 uur aan op Schiphol. Louis van Gaal is nu min of meer officieel niet meer de Oranje-bondscoach. Ronald Koeman volgt hem op. De eerstvolgende interland van Oranje is eind maart; een EK-kwalificatieduel. Laten we eerlijk zijn: we gaan Van Gaal en zijn grillen missen.

Daarom dit: Even nagenieten: de beste uitspraken van Louis van Gaal rond dit WK op een rijtje

3 Toen kwam wederom een stunt van Marokko, dat al won van België, Spanje uitschakelde en ditmaal Portugal naar huis stuurde. De bijnaam Leeuwen van de Atlas klopt helemaal, want deze strijders vechten als leeuwen en geven erg weinig weg.

Lees: Marokko is de 1e Afrikaanse WK-halvefinalist ooit na stunt tegen Portugal

4 Portugal exit betekent Cristiano Ronaldo exit. Dit was vermoedelijk het laatste toernooi waarbij CR7 een grote rol speelt. Hij is 37 jaar, het afscheid komt eraan. Maar wat heeft deze man een hoop records opgestapeld.

Zoals deze: Cristiano Ronaldo bijna recordinternational aller tijden: dit duizelingwekkende aantal heeft hij al

5 De avondpot was Frankrijk tegen Engeland. Wie de match zag of de cijfertjes bekijkt moet concluderen dat de Engelse Three Lions eigenlijk sterker en dreigender waren. Maar ja, dan moet je wel alle penalty’s benutten en Harry Kane deed dat in reguliere speeltijd maar bij 1 van de 2…

Hier is meer: Frankrijk is WK-halvefinalist en kan penaltymisser Harry Kane danken