Team USA hoopt dat het zaterdag in de 8e finales van het WK tegen het Nederlands elftal kan beschikken over Christian Pulisic. De aanvallende middenvelder van Chelsea maakte in de laatste groepswedstrijd tegen Iran het enige doelpunt (1-0), maar raakte daarbij ook geblesseerd. Volgens Amerikaanse media is Captain America (zijn bijnaam) naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek.


“Christian is zo belangrijk voor ons team”, zei aanvaller Timothy Weah. “Hij is één van onze leiders, een sleutelspeler. Zijn impact op ons spel is zo groot. We houden van hem en bedanken hem, want dankzij Christian hebben we de knock-outfase bereikt. We hebben hem daarin ook nodig.”

Botsing

Pulisic tikte in de 38e minuut de bal van dichtbij binnen, na voorbereidend werk van de opgekomen rechtsback Sergiño Dest (ex-Ajax). De doelpuntenmaker botste daarbij wel hard op de Iraanse doelman Alireza Beiranvand. Pulisic keerde na rust niet meer terug op het veld. Hij zou schade in de buikstreek hebben opgelopen.

Nog meer blessuregevallen

Aanvaller Josh Sargent raakte in de 2e helft ook geblesseerd. Hij leek zich na een duel te verstappen en moest zich in de 77e minuut laten vervangen. Ook middenvelder Weston McKennie (Juventus) werd gewisseld omdat hij niet helemaal fit leek te zijn.

‘Wij tegen de wereld’

“We hebben zo hard gewerkt om dit te bereiken”, aldus Weah. “Het is wij tegen de wereld. Niemand denkt dat de Verenigde Staten goed kunnen voetballen. Maar wij laten hier op het WK zien dat we dat wel kunnen”, aldus de zoon van oud-topvoetballer George Weah, nu de president van Liberia. “Dit is een prachtige dag.”