Marokko is gestrand in de halve finale van het WK 2022. Er staat nog wel een troostfinale op het programma tegen Kroatië, maar het is nog maar de vraag welke spelers we in actie te zien krijgen. Bondscoach Walid Regragui zag dat zijn spelers er volledig doorheen zaten.


Aanvoerder Romain Saïss viel na 20 minuten uit tegen Frankrijk in de halve finale, Noussair Mazraoui moest na 1 helft de strijd staken. Nayef Aguerd viel met de start uit. Regragui denkt ook dat daar de problemen lagen: “Niet eens op technisch of tactisch gebied, maar wel op fysiek vlak. Te veel spelers waren niet fit. Ze speelden op 60 of 70 procent.”

Troostfinale

“Omdat we niet fit waren, maakten we fouten die we normaal niet maken. Frankrijk is de wereldkampioen. Die straffen zelfs kleine foutjes af. Maar ik denk dat we onze supporters de afgelopen weken trots hebben gemaakt. Nu willen we het WK zaterdag goed afmaken met een wedstrijd om de derde plaats tegen Kroatië. Al weet ik nog niet wie ik kan opstellen. Veel spelers zitten er fysiek doorheen.”