Na de verloren halve finale van Marokko tegen Frankrijk is de avond in Rotterdam ten einde gekomen. Men zocht steun bij elkaar, en soms werd er wat vuurwerk afgestoken. De politie meldde 2 aanhoudingen en stuurde iedereen rond 23.00 uur naar huis. Ze kregen hierbij bijval van Marokkaanse buurtvaders en -moeders die iedereen naar huis stuurde. Dit lukte niet overal. Er vond een mishandeling plaats en de politie werd met stenen bekogeld.


Het was op sommige plekken vrij druk nadat men samen de wedstrijd had bekeken, er werd wat nagepraat waardoor het druk op straat was. Lang niet iedereen ging direct naar huis. Hier en daar was een knal te horen van het vuurwerk. Door de straten liepen buurtvaders en -moeders, die probeerden de jongeren rustig te houden. Dit lukte niet overal; op sommige plekken werden er stenen naar de politie gegooid. De politie meldt op Twitter ook dat er een omstander een gebroken neus heeft opgelopen.

Naar huis

Rond 23.00 uur verzocht de politie ook aan iedereen om naar huis te gaan, dit gebeurde geleidelijk aan ook. Niet iedereen wilde gehoor geven aan deze oproep. Waardoor de ME toch nog in korte linie door de straat moest lopen om het weer rustig te krijgen.