Taco van der Hoorn komt volgend jaar toch niet uit voor de wegploeg van BEAT Cycling. De renner, wiens contract afliep bij Jumbo-Visma, kan alsnog bij een team uit de WorldTour aan de slag. Diverse media melden dat het om Intermarché – Wanty Gobert gaat, maar het Belgische team heeft de komst van de Nederlander nog niet bevestigd.

“We hadden grote verwachtingen voor de aankomende samenwerking, zowel in Taco als renner, als ook in zijn rol binnen onze performance-afdeling. Maar we willen zijn kans om actief te blijven in de WorldTour niet in de weg staan”, zegt teammanager Geert Broekhuizen van BEAT.

‘Jammer’

Van der Hoorn spreekt op de website van BEAT over een ‘unieke kans’ om weer op het hoogste niveau te kunnen uitkomen. “Die kon ik niet laten liggen. Natuurlijk is het jammer dat het nu niet doorgaat bij BEAT, maar tegelijkertijd ben ik heel blij dat ik weer op WorldTour-niveau kan koersen.”

Van der Hoorn reed 2 jaar bij Jumbo-Visma en daarvoor dezelfde tijd bij Roompot – Nederlandse Loterij. In 2018 won hij een rit in de BinckBank Tour.