Zaterdag staat de laatste bergetappe in de Giro d’Italia op het programma. En als het aan rozetruidrager Richard Carapaz ligt, kan de beslissing weleens vallen op de finishstreep van die bergetappe.


De Ecuadoraan won de Giro d’Italia in 2019 en rijdt nu dus weer in het roze. Maar het verschil is slechts 3 seconden met achtervolger Jai Hindley en 1 minuut 5 met Mikel Landa.

Carapaz voelde zich vrijdag goed, ook aan het einde van de 19e etappe. “Dat is ook belangrijk met het oog op de rit van morgen. Ik denk dat we dan niet alle drie samen zullen finishen. Het scenario wordt waarschijnlijk anders na 5 zware kilometers bergop. Maar hoe dan ook, ik heb liever een voorsprong van 3 seconden dan helemaal geen voorsprong.”

Porte

En zaterdag wil hij winnen. “,Maar het is nog belangrijker om de Giro te winnen.” Hij moet zaterdag wel de hulp van ploeggenoot Richie Porte missen. De 37-jarige Australiër voelde zich niet goed aan het begin van de etappe en stapte af. “Dat is zeker een gemis, maar het team is nog steeds goed en gemotiveerd.”