De wielrenners van UAE Team Emirates krijgen in januari tijdens een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten een coronavaccin toegediend. Dat gebeurt op vrijwillige basis, zegt teammanager en oud-renner Mauro Gianetti in de Gazzetta dello Sport. Tourwinnaar Tadej Pogacar is de bekendste renner van de ploeg.

“Ik was 1 van de 30.000 vrijwilligers in Abu Dhabi die het nieuwe SinoPharm-vaccin hebben getest. Ik heb geen last gehad van bijwerkingen”, vertelde Gianetti. De Zwitser is enthousiast: “Er is nog geen officiële goedkeuring, maar die zal er spoedig komen. Ze hopen in 2021 een miljard doses te verspreiden. In januari hopen wij ons hele team te kunnen vaccineren, maar het is een vrijwillige keuze.”

1 na jongste winnaar ooit

Pogacar, die sinds 2019 onder contract staat bij UAE Team Emirates, won deze zomer de Tour de France. De Sloveen werd met zijn 21 jaar de op 1 na jongste winnaar ooit van de Ronde van Frankrijk. Alleen Henri Cornet won op jongere leeftijd. In 1904 won hij de 2e editie toen hij nog maar 19 jaar oud was.