Mathieu van der Poel had het niet zo naar zijn zin in de Tour de France. De Nederlandse alleskunner op de fiets voelde zich niet fit en stapte uiteindelijk af in etappe 11. Een dag na de Ronde van Frankrijk verscheen MvdP in Boxmeer voor het populaire criterium Daags na de Tour en hij won gelijk.


Van der Poel won voor Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) en Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma). Daags na de Tour werd in 2019 voor het laatst gehouden, de laatste 2 edities gingen niet door vanwege corona. Mike Teunissen van Jumbo-Visma was de laatste winnaar.

Kuttour

“Het was een kuttour”, sprak Van der Poel goudeerlijk tegenover De Gelderlander. “Ik had vanaf het begin moeite om het peloton te volgen. Ik had lange tijd wel gehoopt in Parijs te geraken, maar zelfs dat was te veel. Dat ik moest opgeven, is ook niet mijn manier. Alleen kon ik niets anders. Mijn lichaam was op.”

Nadat Van der Poel in de remmen kneep keek hij heel lang zijn fiets niet aan. “Om precies te zijn eergisteren (zaterdag, red.) pas. Ik heb vooral in de zon gelegen”, erkende de renner van Alpecin-Deceuninck. “Of ik wel de Tour de France heb gevolgd thuis? In grote lijnen wel. Het is niet dat ik de hele dag voor de tv heb gelegen.”