Mathieu van der Poel klaagde na de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Dendermonde vooral over het modderparcours. ,,Dit was gewoon niet mijn ding. Ik vond het een kutparcours, een beetje wereldbeker onwaardig”, foeterde de regerend wereldkampioen na zijn 2de plaats bij Sporza.

Van der Poel kon in de koers zijn ontketende rivaal Wout van Aert niet volgen en eindigde op bijna 3 minuten achterstand als 2de. ,,Van Aert stak er echt bovenuit, hij was extreem sterk”, erkende Van der Poel, die eerder deze winter Van Aert al 2 keer had verslagen (Namen en Heusden-Zolder).

Parcours voor Van Aert

,,Ik wist op voorhand dat dit parcours echt iets voor hem was en hij had ook nog eens een goede dag. Het was heel snel duidelijk dat ik hem niet kon volgen. Ik heb me daarom maar op de tweede plaats gefocust. Het verschil maakte mij niet veel meer uit op het einde.”

Van Aert was in zijn element in het modderbad van Dendermonde. De Belgische veldrijder loste in de 2de van de 7 ronden Van der Poel al en soleerde superieur naar de winst. ,,Het was een lastige cross en het had geen zin om een tactiek toe te passen. Vanaf het moment dat ik het tempo had gevonden, ben ik dat blijven rijden”, zei de Sportman van België.