Renner Bauke Mollema kwam op de lastige beklimming van de Monte Zoncolan net aan tekort om mee te doen om de ritzege in de 14e etappe van de Ronde van Italië. De man van Trek-Segafredo werd 5e, op bijna 2 minuten van de indruk makende ritwinnaar Lorenzo Fortunato uit Italië.

Hij zei na afloop dat hij niet het goede gevoel in zijn benen had. Ze waren niet sterk genoeg. “Het was een heel snelle dag, zelfs sneller dan verwacht”, keek Mollema terug.

Hard omhoog rijden

“We hadden een goede vlucht en ik had Jacopo Mosca (ploegmaat) mee. Die heeft heel veel werk gedaan om het verschil te maken, want in het begin wilden ze ons niet laten gaan en later reed Astana hard door in het peloton. We wisten dat we aan de voet van de laatste klim meer dan 5 minuten moesten hebben om als 1e boven te komen.”

Net op de Zoncolan gingen de Sloveen Jan Tratnik en de Italiaan Fortunato achter hem aan. “Mijn benen waren niet goed genoeg op de laatste beklimming. Ik voelde me best goed maar er waren enkele mannen sterker. Ik heb niet echt dingen verkeerd gedaan. Het was gewoon zo hard mogelijk omhoog rijden. Dit is waar ik op het moment sta.”