Gastland Engeland heeft de ‘home nations game’ tegen Noord-Ierland op het EK 2022 gewonnen met 0-5. Sarina Wiegman zat niet in de dug-out bij The Lionesses, want ze testte positief op corona. Arjen Veurink verving haar.


Engeland gaat met 9 punten uit 3 duels als koploper door naar de kwartfinales van het toernooi. Noord-Ierland druipt puntloos af. Bij Oostenrijk tegen Noorwegen werd het 1-0. Daardoor gaan de Oostenrijkse vrouwen door en de Noorse Gresshoppene verrassend niet.

1e helft

Tot de 40e minuut kon Noord-Ierland dromen van een puntje of meer tegen de grote Britse zus. Die droom spatte uiteen toen Fran Kirby een geblokt schot van Lauren Hemp in de hoek werkte: 0-1. Vlak voor rust maakte Beth Mead met een van richting veranderd schot de 0-2.

Russo

Na rust kopte Alessia Russo de 0-3 binnen. De 23-jarige spits van Manchester United viel in. Ze maakte al haar 6 interlandgoals met het hoofd. Maar even later kwam haar 7e, en die was ‘gewoon’ met haar voeten.

De vernedering was compleet toen de Noord-Ierse verdediger Kelsie Burrows een indraaiende voorzet van Beth Mead in eigen goal frommelde.

Dominantie

Dit was de 12e zege op rij van Engeland op Noord-Ierland. Ouch! De 11 vorige duels leidden tot een doelsaldo van 59-3.