De Ierse voetbalvrouwen, onder leiding van bondscoach Vera Pauw, moesten winnen van Schotland om zich te plaatsen voor het WK in Australiƫ en Nieuw-Zeeland van volgend jaar. Ze wonnen met 1-0, de doelpuntenmaakster was Amber Barrett. Het is de 1e keer dat dit lukt voor het Ierse vrouwenvoetbalteam.

Pauw, oud-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, heeft het geflikt om Ierland naar de winst te loodsen. De Schotsen hadden in de 1e helft nog aanspraak op een doelpunt middels een penalty, maar die werd gemist door Caroline Weir. Daar zullen ze spijt van hebben. De Schotten waren een stuk beter, hadden 74%(!) balbezit en maar liefst 19 schoten waarvan 3 maar op doel.

Ondanks dat Schotland de betere ploeg was, wist Ierland de goal te maken. In de 72e minuut scoorde Barrett de bevrijdende 0-1, dit was genoeg om de Ierse vrouwen naar het WK te loodsen voor het eerst in de geschiedenis.