Het EK zit erop voor de Oranje Leeuwinnen. Zaterdagavond werd de kwartfinale in Rotherham na verlenging verloren van Frankrijk (0-1) en dus heerste er na afloop teleurstelling.


Verdedigster Dominique Janssen, die Kadidiatou Diani neerhaalde waarna Ève Périsset scoorde uit een strafschop, verklaarde na afloop waar het aan lag.

Reactie Janssen

“We leden veel balverlies, maar hebben gevochten als Leeuwinnen. Daar mogen we trots op zijn.” Ook ging men bij de NOS in op het penalty-moment. Na haar tackle op Diani duurde het even voordat de bal op de stip ging. Op aanraden van de VAR kwam de pingel er toch.

“Ik ben natuurlijk de schlemiel”, vervolgde Janssen. “Wat er gebeurde? Die speelster liep uit mijn rug en ik wil vol voor die bal gaan, en raak haar. Verder vind ik het een oké-performance van mezelf. Ik heb het team kunnen helpen met mijn passes en inzet maar het was helaas niet genoeg. Het kost tijd om dit te verwerken.”

Gestreden

Ook collega-verdedigster Stefanie van der Gragt baalde van het inleveren van de EK-titel. “En dan op zo’n manier, ik heb er even geen woorden voor.” Ook Van der Gragt prees de weerbaarheid van Oranje. “Strijden moet sowieso, maar dat hebben we nu zeker gedaan. We hebben veel energie geleverd, en niet gescoord. Het waren gekke weken.”

Oranje kende meerdere vervelende momenten. Keepster Sari van Veenendaal viel uit met een blessure en sterspeelsters Jackie Groenen en Vivianne Miedema liepen corona op. “Zulke namen mis je, maar eerlijk: we pakten het goed op”, rondde Van der Gragt af, die zelf nog 2 ballen van de lijn haalde. “Zij (Groenen en Miedema) konden gelukkig nog van waarde zijn, maar het is zuur. We staan met lege handen.”