De voetbalsters van Bayern München beleefden dinsdagavond een bijzondere primeur. Het vrouwenteam van de Duitse topclub mocht in kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-2) voor het eerst aantreden in de Allianz Arena.

In het stadion dat plaats biedt aan 75.000 toeschouwers hoopte de club zo’n 10.000 voetbalfans te kunnen verwelkomen. Met 13.000 supporters werden de speelsters van Bayern op hun wenken bediend.

Beerensteyn op bank

Sportief verliep het duel niet zoals gehoopt voor de ploeg van Oranje-international Lineth Beerensteyn, die de hele wedstrijd op de bank bleef. Paris Saint-Germain kwam door 2 goals van Marie-Antoinette Katoto op een 0-2 voorsprong. Klara Bühl maakt vlak voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar verder lieten de bezoekers het niet komen.

Barça wint zonder Martens in Madrid

In Madrid stond El Clásico op het programma. Zonder Lieke Martens helaas. De sterspeelster van FC Barcelona ontbrak vanwege een beenblessure. Ondanks de afwezige Martens won Barça met 3-1 van Real Madrid. De thuisploeg kwam na 8 minuten nog wel op voorsprong via Olga Carmona.

Na rust zorgden captain Alexia Putellas (penalty), invalster Clàudia Pina en nogmaals Putellas ervoor dat Barça met een geruststellende voorsprong richting de return in eigen huis gaat. FC Barcelona won vorig jaar de Champions League door Chelsea in de finale te verslaan.

fc-barcelona-vrouwen-winnen-zonder-lieke-martens-van-real-madrid-kwartfinales-uefa-womens-champions-league-kwartfinales-heenwedstrijd