Daphne van Domselaar (22) stond ineens in de spotlights tijdens het EK voor vrouwen. De keepster van FC Twente moest er plots staan toen nummer 1 Sari van Veenendaal geblesseerd raakte. Van Domselaar maakte indruk en zal inmiddels op menig lijstjes in Europa staan. Maar komt het tot een transfer?


“Ik zit nog altijd bij FC Twente, heb daar nog een 1-jarig contract en die club moet ook akkoord gaan met een eventuele transfer. Ik laat het de komende tijd allemaal op me afkomen”, aldus Van Domselaar die bij Studio Engeland van de NOS te gast was.

Speelminuten

Het belangrijkste voor Van Domselaar is spelen. “Dat heb ik bij FC Twente en daar voel ik mij gewoon fijn. Ik word daar gewaardeerd voor wat ik doe. Als ik een stap maak, of dat nu dit jaar is of volgend jaar, dan wil ik gewoon spelen”, benadrukte ze.

Lees ook: Uitblinkster Daphne van Domselaar verricht zoveel reddingen dat het een EK-record oplevert

“Ik vind de Engelse competitie heel leuk en ook de Duitse”, zei Van Domselaar, die Manchester City als droomclub heeft. Clubs uit Engeland en Duitsland weten dus dat ze Van Domselaar mogen bellen. Is Olympique Lyon nog een optie voor de keepster? “Het vrouwenvoetbal is heel groot in Frankrijk, alleen qua cultuur is het anders. De Fransen gaan bij Lyon veel met elkaar om en de buitenlanders worden afgestoten. Dat is bijvoorbeeld bij PSG anders.”