Als iemand verdiende om vrouw van de wedstrijd te worden tegen Portugal dan was het wel Daniëlle van de Donk. De technische middenveldster van Olympique Lyon is pas net terug van een vervelende blessure en maakte een wereldgoal, die ook nog eens de winnende 3-2 zou zijn. Wat een beauty! “Ik weet niet anders dan dat ik zo scoor”, lachte Van de Donk.


De 30-jarige Brabantse was naar eigen zeggen hartstikke blij en dan vooral voor het team. “We hebben zo hard gevochten en dan kwam alles er even uit bij het doelpunt. Toen de hele bende op mij lag riepen ze: ‘Je hebt het echt verdient, Daan!’. Dat vond ik zo fijn”, zegt ze tegen de NOS.

‘Echt de puntjes op de i zetten’

Toch weet Van de Donk dat de Leeuwinnen nog veel moeten verbeteren om van betekenis te zijn op dit EK. “We moeten echt de puntjes op de i gaan zetten want we geven nog zoveel weg. We maken het onszelf erg moeilijk. Het mooie aan het toernooi is dat je ook een beetje geluk moet hebben. We kunnen ook met minder mooi voetbal de finale halen. Dat zou ik ook prima vinden. Je wil alleen altijd mooi voetbal laten zien, dus we moeten daarvoor nog hard gaan werken.”