Voetbalcoach Sarina Wiegman wijst zondag de Engelse voetbalploeg de weg in de EK-finale tegen Duitsland. Wembley wordt het decor voor haar 2e finale op een Europees eindtoernooi op een rij. VV Ter Leede-voorzitter Kees de Lange en D66-politica Jeanet van der Laan zijn niet verbaasd over de successen van Wiegman.


Lees ook:Bondscoach Sarina Wiegman voor EK-finale op volgepakt Wembley: ‘Dit is heel geweldig’

Dat zeiden zij zaterdag bij Shownieuws. Volgens De Lange, preses bij de 1e club van de nu 52-jarige Wiegman, had de trainster al op jonge leeftijd talent. “Niet alleen voetballend, maar ook coachend. Het was een echte leider. Bezeten van voetbal, tot in detail. Toen ze hier aankwam als jong meisje, zag iedereen dat al. Dat ze zo succesvol zou worden, had niemand voorzien maar verbaast ook niemand.”

Volgens oud-ploeggenoot Van der Laan was Wiegman in het veld al een coach. “Ze was onze aanvoerster bij Ter Leede en het Nederlands team. Sarina was heel aanwezig en had een goed tactisch inzicht. Ze kon echt een elftal neerzetten.”

Topcoach

Bij Ter Leede werd Wiegman in het seizoen 2006/2007 kampioen. “Mooie tijden, voor de club”, rondde De Lange af. De 42-jarige Van der Laan prees Wiegman om haar enthousiasme, dat ze bij haar spelers om weet te zetten in gretigheid. “Je ziet nu bij de Engelsen eenzelfde wil om te winnen zoals bij de Leeuwinnen op het EK 2017”, aldus Van der Laan

Aanstaande zondag moet het gebeuren voor Wiegman en consorten. Dan is de EK-finale op Wembley. De aftrap is om 18.00 uur.