De Nederlandse volleyballers hebben na een heerlijke wedstrijd gewonnen van Frankrijk. Het werd na een lange partij 3-2 in sets.

De wedstrijd was voor de Nations League.

2e zege

Het is voor Nederland de 2e overwinning in de Nations League. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor in Rimini tegen Frankrijk de eerste 2 sets, maar wist de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken: 15-25 22-25 28-26 25-23 19-17.

De volleyballers wonnen tot nu toe in de Italiaanse ‘bubbel’ alleen van Duitsland (3-2). De ‘Lange Mannen’ leken tegen het veel hoger geklasseerde Frankrijk hun 9e nederlaag te moeten incasseren, maar ze wisten een knappe comeback te bekronen met de zege. De ploeg van Piazza speelt de komende dagen tegen ItaliĆ« en de Verenigde Staten. De Nederlandse ploeg sluit de Nations League volgende week af met wedstrijden tegen Canada, ServiĆ« en AustraliĆ«. Een plek in de top-4 en daarmee kwalificatie voor de halve finales is al buiten bereik.

De vrouwen kunnen zich nog wel plaatsen voor de finaleronde. De ploeg van Avital Selinger staat met 8 overwinningen tegenover 4 nederlagen op de 6e plaats in het klassement met 16 landen.

Check hier een enorme fout van de scheidsrechter: