Teun Koopmeiners hoopte de nieuwe trainer Pascal Jansen een steuntje in de rug te geven door met AZ van FC Groningen te winnen, maar in Alkmaar maakte FC Groningen het rampweekend van de Alkmaarders compleet door met 2-1 te winnen. ,,Het waren chaotische dagen, dan wil je dat graag met een winstpartij aan de kant zetten en afsluiten.”

Koopmeiners, die donderdag tegen Napoli nog een penalty miste, zette de thuisploeg in de eerste helft met een kopbal op voorsprong. Op dat moment was er weinig aan de hand voor de ploeg van Jansen, die voor de eerste keer als hoofdtrainer aan een eredivisiewedstrijd begon. Door een rode kaart van Fredrik Midtsjo kantelde de wedstrijd en pakte Groningen dankzij 2 doelpunten van Ahmed El Messaoudi de winst. ,,Ik denk dat ik daar maar niets over moet zeggen”, zei Koopmeiners over de tweede rode kaart van Bruno Martins Indi.

‘Staan achter het besluit’

Over de afgelopen dagen sprak de aanvoerder wel. Zaterdag werd trainer Slot op straat gezet omdat hij gesprekken gevoerd zou hebben met Feyenoord. ,,Dat is het gekke aan de voetbalwereld. Je spreekt de trainer niet eens meer en hij zit al in de auto naar huis. Heel chaotisch, hectisch en apart. Het is een bijzondere dag die je niet snel meemaakt. De groep was wel aangeslagen. Uiteindelijk staan we achter het besluit van de directie en zijn we blij met diegene die naar voren is geschoven, want in Jansen hebben we het volste vertrouwen. Het is ongelukkig hoe het tot stand is gekomen.”

,,Arne is een geweldige trainer en we hebben veel van hem geleerd. Misschien is het van beide kanten niet helemaal netjes verlopen, maar dat is gebeurd”, sluit hij af.