AZ heeft zaterdag de topper van PSV gewonnen. De ploeg van trainer Pascal Jansen was met 0-1 te sterk voor de Eindhovenaren. Vangelis Pavlidis maakte de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning stijgt AZ naar de 4e plaats in de Eredivisie op slechts 1 punt van koploper Feyenoord. PSV staat na de verloren topper op de 3e plaats, ook op 1 punt van Feyenoord.

Pavlidis zorgde in de 17e minuut voor het enige echte hoogtepunt van de 1e helft. Na makkelijk balverlies van PSV, wist Jesper Karlsson de bal op te pikken. Hij gaf breed op Pavlidis die na een simpel wippertje PSV-doelman Walter Benítez wist te verschalken, 0-1. Het was voor de spits van AZ pas het 3e doelpunt in competitieverband. Na stevig aandringen van PSV in het restant van de 1e helft, kon het geen gelijkmaker forceren.

Buitenspel
Ook in de 2e helft ging PSV op zoek naar de gelijkmaker. Na een klein uur konden de supporters kort juichen toen Gakpo een voorzet van invaller Anwar El Ghazi in het doel kopte. De VAR zette echter vanwege buitenspel een streep door de 1-1. 7 minuten voor het einde werd het nog even spannend. Madueke wist zichzelf goed vrij te spelen, maar zag zijn poging in de korte hoek afketsen op de buitenkant van de paal. In de minuten die volgde drong PSV nog aan, maar wist het de bal niet meer in het doel van de Alkmaarders te krijgen.