De kans wordt steeds groter dat Peter Bosz de nieuwe trainer wordt van Olympique Lyon. De Franse club zet vol in op zijn komst. 

Lyon zoekt een opvolger van Rudi Garcia en pakt mogelijk dit weekeinde al door, zo klinkt vanuit Frankrijk.

Voor Bosz (57) zou het opnieuw een mooie klus zijn bij een buitenlandse club na zijn eerdere dienstverbanden bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Ook werkte hij in Israël bij Maccabi Tel Aviv. 

Bosz is beschikbaar sinds hij in maart werd ontslagen in Leverkusen. De afgelopen periode stond hij in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder ook het Zuid-Franse Nice. 

Toulon

De Franse Ligue 1 is voor hem geen onbekende competitie. Als speler kwam hij drie jaar uit voor Toulon. Dat Bosz nog altijd goed Frans spreekt, bleek toen hij in 2017 als trainer met Ajax in de halve finale van de Europa League tegen Lyon speelde. Na de afsluitende training op Franse bodem gaf hij langs het veld een telefonisch interview aan zijn oude Toulon-trainer Rolland Courbis, die tegenwoordig voetbalanalyticus is en een eigen radioshow heeft. 

Zonder Depay

Bij Leverkusen werkte Bosz met de Franse aanvaller Moussa Diaby. Het ambitieuze Lyon van voorzitter Jean-Michel Aulas greep dit seizoen op de slotdag naast Champions League-voetbal en gaat de Europa League in. Zonder Memphis Depay, die transfervrij vertrekt.