De strijd om de 2e plaats in de Keuken Kampioen Divisie blijft enorm spannend. Almere City liep vrijdagavond 2 punten in op De Graafschap, dat punten liet liggen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Almere City won met 2-0 van FC Den Bosch. Faris Hammouti scoorde kort voor rust tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en spits Thomas Verheydt verdubbelde de voorsprong in de 64ste minuut. Het team van interim-trainer Jeroen Rijsdijk doet goede zaken met de 3e overwinning op rij, nadat eerder Excelsior (4-1) en FC Eindhoven (1-3) al werden verslagen na het ontslag van Ole Tobiasen. De Deen moest vertrekken nadat Almere City op 3 maart met 1-2 verloor van FC Volendam.

De Graafschap

Almere City heeft nu 2 punten minder dan De Graafschap, dat dus 2 punten liet liggen op De Vijverberg in Doetinchem. Het team van Mike Snoei kwam nog wel op voorsprong in de 3e minuut via Daryl van Mieghem, maar door een prachtige uithaal van de 18-jarige middenvelder Julian Baas (met zijn linkerbeen) kwam Excelsior na 22 minuten op 1-1. Daar bleef het bij in Doetinchem, waarmee de Superboeren dure punten lieten liggen. Elías Már Ómarsson kreeg in de blessuretijd nog een goede kans op de 1-2, maar de IJslandse spits scoort in 2021 veel moeilijker dan in de eerste maanden van dit seizoen.

NAC
Nummer 4 NAC Breda ging met 2-1 onderuit bij FC Volendam, dat 7e staat. Samuele Mulattieri opende al vroeg de score namens Volendam, waarna Mounir El Allouci in de 63ste minuut gelijk maakte namens de bezoekers uit Breda. 5 minuten later zorgde Samir Ben Sallam echter weer voor de 2-1 namens het team van trainer Wim Jonk.

Cambuur

Koploper Cambuur, dat 3 punten meer heeft dan De Graafschap, speelt maandagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Zij kwamen als enige 2 clubs niet in actie vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie.