Met 2 goals in de slotfase werd spits Joël Piroe de man van de wedstrijd bij PSV-Omonia Nicosia (4-0). Zijn 3-0 was een bekeken treffer en in de blessuretijd legde de basisdebutant van PSV ook nog aan voor de 4-0. ,,Voor mij natuurlijk een geweldige avond, maar vooral voor PSV heel mooi. Dat we nog groepswinnaar zijn geworden, is top.”

Piroe speelde vanaf de aftrap, maar kreeg zijn kansen pas aan het eind van de wedstrijd. Net zoals afgelopen weekend in Heerenveen, waar hij ook al scoorde. ,,Toevallig kwamen de mogelijkheden weer pas aan het eind van de wedstrijd. Op dit niveau gaat het allemaal snel en de ruimtes zijn klein, maar voor mijn gevoel ging het goed. En na die goals heb je weer energie voor 10 minuten extra.”

Zijn rol

Wat zijn rol is in het team? ,,Ik ben een aantal keren invaller geweest en wil dan belangrijk zijn voor de ploeg. Soms moet je een voorsprong vasthouden of iets zien te forceren. Het is tot nu toe een beetje zoals ik in de zomer had verwacht en in de minuten die ik krijg wil ik mezelf goed laten zien. Zolang de wedstrijd niet is afgelopen, kun je altijd nog scoren.”