In de match tussen Duitsland en Engeland in de 8e finale van het EK 2020 was er een jong Duits meisje aanwezig op Wembley. Ze begon te janken, foto’s daarvan kwamen op internet en haar verdriet leidde helaas tot veel haatdragende opmerkingen.

Ene Joel Hughes vond dat zo vervelend, dat-ie een JustGiving-pagina opstartte voor het meisje. Na enkele dagen staat de teller al op 27.000 Britse pond (31.500 euro).
Het was zijn doel om 500 pond op te halen!

Haatmedia

Hughes heeft zijn buik vol van de haat op social media. “Ik wil toch een zweem van positiviteit brengen in deze steeds meer onverdraagzame en verdeeldheid zaaiende maatschappij”, zo verklaart hij. “Om iedereen aan te tonen dat deze erg aanwezige en vocaal actieve Britse minderheid niet een hele natie vertegenwoordigt. En dat we ook wel degelijk van goeie wil kunnen zijn.”

Donatie

Hughes stelt dat hij nog niet in contact staat met de familie van het meisje, maar dat hij momenteel wel actieve hulp krijgt van Duitse journalisten om haar op te sporen. En als de familie niet reageert, gaat het geld naar een ander goed doel.