Na 1 van de pijnlijkste Europese avonden in jaren overheerste bij Cody Gakpo (22) vooral de teleurstelling. Het spel van PSV vond hij, net als zijn trainer Roger Schmidt, nog niet eens zo slecht.

Sterker nog: de Eindhovenaar vond dat zijn ploeg de wedstrijd tegen Real Sociedad controleerde.

Counter blijkt dodelijk

“We waren goed aan de bal en controleerden de wedstrijd ook. Maar uiteindelijk wachten zij op de counter en profiteren ze van onze fouten”, analyseerde Gakpo. Of zijn ploeg ook is afgestraft? “Het is geflatteerd, maar als je met 3-0 verliest, ben je uiteindelijk wel afgestraft. Het komt hard aan.”

Want volgens de aanvoerder had PSV maar wat graag willen winnen in het kletsnatte Estadio de Anoeta. Na de vervelende uitschakeling in de laatste voorronde van de Champions League hadden Gakpo en zijn teamgenoten namelijk de ambitie om zo ver mogelijk door te stoten in de Europa League. Nu ook dat avontuur erop zit, moet PSV zich opmaken voor de Conference League, het 3e Europese clubtoernooi. “We wilden echt heel erg graag door in die Europa League. We moeten nu alleen de knop omzetten en in de Conference League gaan winnen.”

Schorsingen

Dat zal nog lastig genoeg zijn zeker in de wetenschap dat Ibrahim Sangaré, Olivier Boscagli en Carlos Vinícius na hun kaarten in San Sebastián geschorst zijn voor de tussenronde van de Conference League. Gakpo kijkt nog niet zo ver vooruit: “We moeten eerst afwachten wie we straks loten. En we hebben genoeg andere goede spelers die kunnen spelen. Daar maak ik me niet zo’n zorgen om”, stelde Gakpo, die in de punt van de aanval een moeizame avond beleefde.