Het KNVB Bekertoernooi wordt voortgezet zonder amateurclubs. Dat heeft directeur Jan Dirk van der Zee vanavond gezegd in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken.

De beslissing is het gevolg van de verlenging van de aangescherpte corona-maatregelen. Amateurteams mogen sinds 14 oktober niet in teamverband sporten en dat blijft minimaal zo tot half december. 26 amateurclubs zijn getroffen.

Geen versoepelende maatregelen

Op 14 oktober besloot het kabinet tot een verbod op trainen in teamverband voor alle amateursporters voor 4 weken. Sindsdien ligt het amateurvoetbal voor volwassenen stil. Alle bekerwedstrijden waarbij amateurteams waren betrokken werden al uitgesteld tot 1 en 2 december. In de hoop dat de maatregelen versoepeld zouden worden en de teams alsnog hun wedstrijd in de eerste ronde zouden kunnen spelen. Maar omdat de maatregelen verlengd zijn tot half december gaat dat niet door.

Naast de sportieve domper zijn er mogelijk ook financiƫle gevolgen voor de getroffen clubs. De regels van de KNVB schrijven namelijk voor dat clubs de beloning van 10.000 euro voor plaatsing in het hoofdtoernooi pas ontvangen als ze de volgende wedstrijd hebben gespeeld.