Almere City FC heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. De ploeg van coach Ole Tobiasen maakte vrijdagvond gehakt van Jong AZ, ondanks een enorme flater: 2-5.

De Graafschap had eerder op de vrijdagavond de druk op Almere City FC en SC Cambuur weer enigszins opgevoerd met een 1-3 zege op Roda JC, maar de club uit Flevoland toonde aan niet onder de indruk zijn. Al bij rust stonden Tobiasen en consorten met 1-4 voor tegen de Alkmaarse beloften. Thomas Verheydt maakte 1 van de 4 goals en daarmee noteerde de spits alweer zijn 50e op het 2e voetbalniveau van Nederland.

Blunder

Meest opvallende goal van de 1e helft was echter die van Jong AZ. Jelle Duin kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven van Almere-doelman Michael Woud. Duin zorgde daarmee voor de 1-3, maar zoals gezegd maakte Almere City voor rust ook nog een 4e via Mees Kaandorp.

Pudding

Na rust zakte Almere City FC als een pudding in elkaar en gaf het Jong AZ de mogelijkheid om meer uit de schulp te kruipen. Dat lukte slechts deels, want de Alkmaarse beloften wisten net als Almere City slechts 1 keer te scoren na rust. Na de 1-5 van Oussama Bouyaghlafen was het Des Kunst die de eindstand met een fraai schoot in de verre hoek op 2-5 bepaalde.

Cambuur

Daardoor staat Almere City nu bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie met 1 punt én 1 wedstrijd meer dan SC Cambuur. De club uit Leeuwarden speelt zondag de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen en kan dan de koppositie weer heroveren.