Bokser Tyson Fury (34) blijft de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de WBC. Zaterdag versloeg hij in het Tottenham Hotspur Stadium Derek Chisora (38). The Gypsy King won op technische knock-out (TKO).


De in Zimbabwe geboren Chisora ging in de 3e ronde tegen de vlakte. Hij krabbelde op en bleef zware klappen incasseren van Fury, die dit jaar meerdere keren overwoog met pensioen te gaan. In de 10e ronde greep de scheidsrechter in.

“Ik voelde mij goed, had wat tijd nodig om erin te komen”, zei Fury. “Maar wat een strijder is Derek, een echte strijder. We hebben 3 fantastische gevechten gehad.”

Oleksandr Usyk?

De ongeslagen reeks van The Gypsy King breidt zich uit tot 34 gevechten. Eerder versloeg hij Chisora in 2011 en 2014. Zijn volgende tegenstander wordt misschien Oleksandr Usyk (35), die vanavond in het publiek zat in Londen.

De Oekraïner heeft meerdere titels bij de andere boksbonden (WBO, IBF en WBA) in zijn bezit en verloor net als Fury nog nooit, in zijn geval 20 partijen.

Uysk stapte de ring binnen, waarna Fury zei: “Jij bent de volgende. Ik maak je kapot, mietje. Nu lach je nog maar ik zal je afmaken.”