Het leek er aan te komen tijdens het gevecht en het is helaas ook echt gebeurd: Badr Hari versus Arkadiusz Wrzosek krijgt geen winnaar. Zogenaamde fans van beide kanten, maar aan het geluid te horen vooral die van Hari, gingen op de vuist en gooiden met stoelen. De organisatie kreeg ze niet meer tot bedaren en beëindigde het gevecht na de 2e ronde. Het volgende gevecht van zaterdagavond, die tussen Levi Rigters en Jamal Ben Saddik gaat ook niet door.


Lees ook: Rellen buiten de ring bij Glory 80: hooligans gooien met stoelen

De avond in de Trixxo Arena in Hasselt begon nog zo mooi. Een heerlijke Nederlandse opwarmer eindigde in een overwinning voor debutant Jay Overmeer. Later was er nog een Nederlands-Turkse clash, maar daar hoorden we de hooligans al voor het eerst. ‘Den Haag Hooligans’, werd er veel gescandeerd en dit ging van kwaad tot erger.

Voor vechtersvrouw worden ze even stil

Voor de partij van de Amerikaanse (die in Amsterdam woont) Tiffany van Soest konden ze zich nog wel inhouden, maar bij Hari-Wrzosek ging het helemaal mis. Tussen die 2 partijen werd er al met stoelen gegooid. Toen het gevecht begon waren ze even stil.

High body kick zet de toon

Wrzosek begon bijna voor de bel al aan het gevecht. Met een high body kick zette hij de toon. Hari was wakker en dat was wel lekker voor hem. Want hij herstelde uitstekend met een paar ferme klappen. Wrzosek ging zelfs al naar de grond en Hari zag dat hij een paar keer zijn verdediging liet zakken. Hij raakte het hoofd van de Pool daarna een paar keer.

Kantje boord

Op zijn beurt raakte Wrzosek Hari ook een paar keer goed. Hari eindigde met een dubbelslag op het lichaam van Wrzosek. Het was kantje boord maar de jury koos Hari’s kant.

‘Hari, Hari, Hari!’

Hetzelfde beeld zagen we in de 2e ronde. Terwijl de hooligans ondertussen ‘Hari, Hari, Hari’, schreeuwden, ging de Marokkaan door met stoten op vooral het lichaam van Wrzosek. De supporters op de tribunes werden steeds onrustiger en toen gebeurde het.

Bicycle knee van Wrzosek slaat de vlam in de pan
Uit het niets, een beetje zoals in september, kwam Wrzosek met een geweldige knee (een soort bicycle knee). Hari ging naar de grond, was dizzy en kon maar net weer opstaan. In de laatste seconden ging de Pool voor de fatale klap, maar die bleef uit.

1 grote bende in het publiek

De Hari-fans hadden genoeg gezien en raakten helemaal loco. Het werd 1 grote bende en de ‘Badr Army’ stont recht tegenover fans van ADO Den Haag en Legia Warschau. Dat ging helemaal mis. De pauze tussen de 2e en 3e ronde duurde lang en de organisatie probeerde van alles om de hooligans tot bedaren te krijgen. De stoelen vlogen in het rond. Alle microfoonspeeches hielpen niet en dus besloot de Glory-organisatie het ergste wat denkbaar was voor hen: de gevechten annuleren.

Lees ook: Glory 80 AFGELAST! Organisatie cancelt headliners Hari-Wrzosek en Rigters-Ben Saddik door hooligans