Jake Paul heeft zijn eerste boksgevecht verloren. In het Saoedische Diriyah verloor de voormalig Disney-ster van Tommy Fury – halfbroer van bokslegende Tyson Fury. Het besluit werd genomen met split decision.


Na meer dan een jaar vol excuusjes en datumverschuivingen vond het gevecht dan eindelijk plaats. Het evenement begon als een waar spektakel met walk-on, behind the scenes-camera’s en volksliederen.

Het was de 7e bokswedstrijd voor Paul, die nog geen partij verloor. Ook de 23-jarige Tommy Fury verloor nog geen partij.

Knuffelen

In ronde 1 was het vooral knuffelen geblazen. Paul en Fury leken voorzichtig te beginnen en testten elkaars tempo. Boksen blijft een jurysport: Fury knalde er kort de bel vol op en hoekte zijn Amerikaanse tegenstander op z’n hoofd.

Ronde 2: Paul moest aan de bak. Hoewel zijn Engelse knokgenoot danste rondom de hele boksring, stootte hij vaker raak dan Paul. In de ronde die volgde ging de voormalig Disney-ster er wél vol op. Broer Logan Paul moedigde aan: “Tommy, als je dit kan horen: je bent een bitch.”

KO in de 4e ronde?

Beide mannen voorspelden een KO aan het einde van de 4e ronde. Dit gebeurde niet en dus werd het een uitputtingsslag. Paul gaf rake klappen, maar een punch op zijn achterhoofd zette de toon. De YouTuber kreeg het nog lastiger: de scheidsrechter gaf Paul een minpunt.

Fury duizelt

In de 6e ronde was het opnieuw raak. Fury gaf een heerlijke uppercut aan Paul. In diezelfde ronde kreeg Fury ook een minpunt. Nog 2 rondes te gaan. En boem. Direct een aantal sterke rechterhoeken van Fury.

Nog 1 ronde te gaan. Beide mannen knalden op elkaar in. Na een harde rechtse was het duizelen voor Fury, die (even) verzwakte en op zijn kont belandde. Zou dit de doorslag geven? Antwoord: nee. 2 van de 3 scheidsrechters benoemden Fury als winnaar.