De mensen bij ARJ Trainingen zijn niet blij. De Haagse gym postte op Instagram een uitgebreid betoog over zwaargewicht Tarik Khbabez. ‘De Tank’ zou volgens de sportschool debuteren op GLORY 77 op de 30ste van deze maand, maar volgens ARJ koos organisatie Glory onlangs alsnog voor iemand anders.

Dit uiteraard tegen het figuurlijk zere been van ARJ maar vooral tegen dat van vechter Khbabez. Eigenlijk zou Khbabez tegen Antonio Plazibat vechten, maar dat gevecht werd 14 dagen voor aanvang gecanceld. De zoektocht naar een begon volgens ARJ opnieuw. “Zonder geluk helaas. We hadden geen andere keus dan dit te accepteren. Tarik zou zijn focus weer op zijn loopbaan als brandweerman leggen.”

Van de ene twist in de andere

Tot maandag 18 januari, toen het team en de staff rondom Khbabez een telefoontje kreeg van de organisatie: of hij tegen Verhoeven wilde vechten. Glory bevestigde tegen Sportnieuws dat Jamal Ben Saddik geblesseerd was geraakt, al konden zei toen nog niets kwijt over een vervanger. ARJ daarentegen werd enthousiast. “We zeiden hier gelijk JA op. Tarik was opnieuw klaar om te vechten.”

“Dit zou een geweldig affiche zijn, sowieso qua Pay Per View. Hun stijlen lijken op elkaar”, schreef de sportschool op sociale media. Er kwam zelfs een fotograaf langs. “We dachten echt dat het gevecht werkelijkheid zou worden.”

Volgens ARJ maakten andere krachten daar een einde aan, aangezien niét Khbabez maar naar alle waarschijnlijkheid Levi Rigters het tegen Verhoeven op zal nemen. “Een hoop politiek gelul liet de organisatie besluiten om een andere tegenstander te kiezen…”, aldus ARJ, dat vol ongeloof achterbleef.

Arme Khbabez

“We begrijpen hier niets van. Waarom wil de organisatie dit gevecht niet? Dit gevecht dat zou een spektakel zou worden ongeacht de uitkomst?” Ook verwees de gym naar vechter Khbabez. Die zit er helemaal doorheen. “Hij is klaar met vechten voor nu en focust zich op andere belangrijke dingen. Het is wat het is, we zijn niet bij macht om iets te veranderen. Politiek besliste anders.”