Bokser Canelo Álvarez kreeg afgelopen woensdag veel kritiek zich heen, nadat de Mexicaan woest werd nadat hij toezag hoe Messi respectloos om zou zijn gegaan met een Mexico-shirt na de uitschakeling van het land. Donderdag maakte hij al snel zijn excuses daarvoor. Heeft Mike Tyson wellicht een rol daarin gespeeld?


“Hebben jullie ook gezien hoe Messi de vloer aan het vegen was met onze vlag en ons shirt?”, zo vroeg de WBC, WBO, WBA en IBF supermiddengewicht-titelhouder aan zijn talrijke volgers op Twitter. “Hij moet bidden tot God dat ik hem niet vind!”, klonk er in een volgende tweet dreigende taal.

Excuses Canelo

Donderdag klonk hij heel anders: “De afgelopen dagen werd ik meegesleept door de passie en liefde die ik voor mijn land voel”, begon Canelo zijn verhaal. “Daarbij maakte ik ongepaste opmerkingen, hierbij wil ik dan ook mijn excuses aanbieden aan Messi en alle Argentijnen. We leren iedere dag iets nieuws en deze keer was het mijn beurt.”

Iron Mike

Maar zou het kunnen dat Mike Tyson er iets mee te maken heeft? De 3-voudig oud-wereldkampioen zei namelijk tegen BBO Sports: “Iemand die Canelo heet heeft Messi bedreigd. Als hij aan Messi komt, stap ik opnieuw de ring in”, aldus Iron Mike. Tyson is namelijk groot fan van Messi en dat laat hij weten ook!

Zover zal het echter niet komen, gezien de excuses van Canelo.